Digitoday

Facebook: Lähes 30 miljoonan käyttäjän tiedot vietiin – nimet, yhteystiedot ja syntymäajat rikollisten käsiin

Julkaistu:

tietomurto
Facebook kertoo tekevänsä syyskuisen murron selvittämiseksi yhteistyötä Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n kanssa.
Facebook kertoo, että syyskuussa tapahtuneen tietomurron tekijät pääsivät käsiksi noin 30 miljoonan käyttäjän dataan. Uutisen kertoo uutistoimisto Reuters.

Reutersin mukaan noin murtautujat saivat selville noin 29 miljoonan käyttäjän nimet ja yhteystiedot. 14 miljoonalta käyttäjältä taas vietiin tiedot syntymäpäivistä, työnantajista, koulutuksesta ja kaverilistoista.

Uhreja vaikuttaa olevan ympäri maailmaa. Facebook kertoi aiemmin toimittajille järjestämässään konferenssipuhelussa, etteivät murretut tunnukset vaikuta jakautuvan minkään maantieteellisen kaavan mukaan.

Facebook ei ole saanut viitteitä siitä, että murtautujat olisivat onnistuneet nappamaan käyttäjien yksityisviestejä tai luottokorttitietoja. Myöskään käyttäjien Facebook-tilejä ei ole käytetty muihin palveluihin kirjautumiseen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lue lisää: Jouduitko kirjautumaan perjantaina Facebookiin uudestaan? Se saattoi johtua 50 miljoonaa käyttäjää koskevasta tietomurrosta

– Teemme yhteistyötä tapausta aktiivisesti tutkivan FBI:n kanssa. He pyysivät, ettemme ottaisi kantaa siihen kuka hyökkäyksen takana on, Facebook kertoo blogipäivityksessään.

Facebook kertoi syyskuun lopulla, että palveluun tehty tietomurto koskee noin 50 miljoonaa käyttäjää.

Varatoimitusjohtaja Guy Rosen sanoi yhtiön verkkosivuilla, että hyökkääjät käyttivät hyväkseen haavoittuvuutta ”Näytä henkilönä” -toiminnossa (View As), jossa käyttäjä voi tarkastella omaa profiiliaan sellaisena, jolta se näyttäisi toiselle käyttäjälle.

Haavoittuvuus on ollut olemassa jo kesästä 2017, mutta Facebook tunnisti sen vasta syyskuussa huomatessaan toiminnon käyttömäärien kasvaneen huomattavasti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kahden päivän sisällä suljimme haavoittuvuuden, pysäytimme hyökkäyksen ja turvasimme ihmisten käyttäjätilit, Facebook kertoi tuolloin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt