Digitoday

Google löi pöydän täyteen uutuuksia: Tällaisia ovat uusi Chromecast ja Pixel-puhelimet

Julkaistu:

Google
Google uudisti Chromecast-mediatoistinta maltillisesti. Myös Pixel-puhelimesta saatiin uusi versio.
Google julkisti uusia Pixel-puhelimia, tabletin, Chromecast-mediatoistimen sekä Google Home Hub -älykaiuttimen, jossa on myös näyttö ja mikrofoni äänikomentoja ja puheluita varten. Toisin kuin monissa kilpailijoissa, Home Hubissa ei ole kameraa.

Suomessakin erittäin suositun Chromecastin uusi versio sisältää melko vähän varsinaisia uudistuksia. Pienellä televisioon liitettävällä kiekon muotoisella laitteella voi katsoa puhelimen avulla esimerkiksi Netflix- ja YouTube-videoita sekä jakaa langattomasti puhelimesta sisältöjä tv-ruudulle.

Lue lisää: Haluatko katsoa helposti Netflixiä, Ruutua ja YouTubea? Tässä on suomalaisten uusi suosikkilaite kilpailijoineen

Uusi versio pystyy välittämään myös musiikkia suoratoistona Spotify- ja YouTube Music -verkkopalveluista. Myöhemmin tänä vuonna Google aikoo lisätä laitteeseen Chromecast Audio -toiminnon, jolla laitteen avulla voidaan toistaa musiikkia samanaikaisesti muiden Google-laitteisiin liitettyjen kaiuttimien avulla, kertoo muun muassa verkkolehti Mashable.

Android-puhelimien lisäksi Chromecast toimii myös iPhone-puhelimien, iPad-tabletien sekä Windows- ja MacBook- ja Chrome-tietokoneiden kanssa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Googlen mukaan uusi malli on 15 prosenttia nopeampi kuin edellinen toinen sukupolven malli, ja se voi välittää 1080p -tarkkuuden suoratoistovideota 60 ruutua sekunnissa. Uusi malli ei kuitenkaan tue 4K-tarkkuutta.

Päähuomio puhelimissa

Chromecastia ei juuri mainittu varsinaisessa julkistustilaisuudessa. Suuremman huomion saivat Googlen uudet Pixel-puhelimet, Pixel 3 ja Pixel 3 XL. 5,5 tuuman näytöllä varustettu Pixel 3 -malli 64 gigatavun muistilla maksaa noin 800 dollaria, kun taas 6,3-tuumainen XL-versio on sata dollaria kalliimpi.

Uutuuspuhelimien näytöt ulottuvat reunoihin ja näytön yläreunassa on lovi iPhone X -puhelimen aloittaman trendin mukaisesti. Käyttöjärjestelmänä on Androidin tuorein versio Pie eli 9.

Puhelimissa on Snapdragon 845 -prosessori sekä 4 gigatavun ram-muisti. Puhelimien takana on Pixel 2 -puhelimien tapaan yksi 12,2 megapikselin kamera, mutta puhelimen etupuolella on nyt kaksi kameraa, joista toinen on tarkoitettu varsinkin ryhmäkuvien ottamiseen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Googlen 12,3-tuumainen Pixel Slate -tablet muistuttaa Microsoftin Surface Pro -tabletia, sillä molemmat laitteet voi samaan tapaan tukea pystyyn pöytää vasten ja käyttää litteän näppäimistön avulla niitä tietokoneen tapaan. Laitteen hinnat vaihtelevat prosessorista ja muistin määrästä riippuen 599 dollarista 1599 dollariin. Näppäimistön lisäksi lisälaitteeksi saa ohjauskynän.

Googlen 7-tuuman näytöllä varustettu Home Hub -älykaiutin pystyy tunnistamaan eri käyttäjien ääniä, ja sillä voi esimerkiksi hallita älykkäitä kodinkoneita, jos ne on liitetty Googlen hallintajärjestelmään.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt