Digitoday

Microsoftilta selitys tietoja tuhoavalle Windows 10 -päivitykselle – neuvoo ottamaan yhteyttä

Julkaistu:

Windows 10
Microsoft pyrkii auttamaan niitä käyttäjiä, jotka menettivät tietojaan Windows-päivityksen seurauksena.
Microsoft on antanut selityksen vakavalle virheelle, joka johti tietojen menettämiseen eri käyttäjillä, jotka asensivat Windows 10:n uuden October 2018 Updaten. Asiasta uutisoi muun muassa Ars Technica.
Päivitys pyyhki joissakin tapauksissa käyttäjien Tiedostot-kansion, joka saattoi sisältää gigatavujen edestä tietoja kuten valokuvia. Microsoftin mukaan kaiken taustalla oli niin sanottu Known Folder Redirection -toiminto, joka ohjaa tiedostoja toiseen kansioon tietokoneessa. Tiedot hävitettiin, jos toiminto oli käytössä, mutta alkuperäisessä Tiedostot-kansiossa oli yhä tietoja.

Microsoftin mukaan October 2018 Updaten yhteydessä pyrkimys oli toteuttaa joidenkin käyttäjien toive poistaa kosmeettinen haitta turhista kansioista. Tämä ei selitä, miksi päivitys ei tarkistanut ennen kansion poistamista, onko se oikeasti tyhjä vai ei.

October 2018 Updatesta on nyt kehitetty korjattu versio, joka ei enää tuhoa tietoja. Sitä testataan rajatusti ennen päivityksen lanseeraamista laajalle käyttäjäkunnalle. Päivityksen jakelu on ollut poikki päiväkausia Microsoftin tutkiessa ongelmaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Microsoft auttaa palauttamaan tietoja

Microsoft pahoittelee tietojen tuhoamista, ja neuvoo neuvoo tietojaan menettäneitä ottamaan yhteyttä asiakastukeen. Suomen-numero on 09 8171 0400.

Paras tapa tietojen palauttamiseen ovat varmuuskopiot, mutta sellaisten puuttuessa tietokoneen käyttöä tulisi välttää. Silloin tietojenpalautusohjelmilla on paremmat mahdollisuudet kaivaa tiedostot kiintolevyltä, kun vanhan tiedon päälle ei ole vielä välttämättä kirjoitettu uutta dataa.

Päivityksen on tähän asti voinut saada vain hakemalla sitä käsipelillä Windows Updatesta. Näin ollen laaja enemmistö tavallisista Windows-käyttäjistä on pysynyt suojassa tietojen mahdolliselta häviämiseltä.

Microsoftin mukaan ongelma on ollut varsin rajattu. Yhtiön mukaan ilmoitukset tietojen tuhoutumisesta käsittävät vain yhden prosentin sadasosan kaikista asennuksista. Testaajien käyttämää palautetyökalua kuitenkin muutetaan, jotta tulevaisuudessa tällaiset viat eivät jäisi Microsoftilta huomaamatta. Yhtiötä varoitettiin tästä virheestä jo kuukausia sitten, mutta varoitukset hukkuivat massaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt