Digitoday

Windowsin luotettava siivoustyökalu voi tehdä ikävän tempun päivityksen jälkeen

Julkaistu:

Windows 10
Disk Cleanup saattaa jatkossa viedä mennessään ladatut tiedostot, jos käyttäjä ei ole tarkkana.
Microsoft on vetänyt takaisin Windows 10:n October 2018 Update -päivityspakettinsa, koska se on hävittänyt monelta käyttäjältä tiedostoja.
Nyt julki on tullut toinenkin tapa, jolla käyttäjä saattaa menettää tiedostojaan päivittämisen jälkeen. Tshekkiläinen kehittäjä Martin Suchan toi julki Twitterissä, että uusimpaan versioon päivittämisen jälkeen ladattuja tiedostoja on mahdollista poistaa vahingossa.
Ilmiön takana on Disk Cleanup -työkalu, joka nimensä mukaisesti vapauttaa levytilaa.

Sovellus tyhjentää muun muassa Windowsin roskakorin sekä poistaa väliaikaistiedostoja, joita ei enää tarvita. Osa kansioista on valmiiksi ruksattuja eli ”turvalliseksi katsottuja”, ja ne tyhjennetään käyttäjän klikatessa OK.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Microsoft on lisännyt Windows-päivityksen myötä kaikessa hiljaisuudessa Ladatut tiedostot- eli Downloads-kansion oletusarvoisesti tyhjennettäviin hakemistoihin. Pikainen klikkaus siis tyhjentää kansion, jonne kaikki tiedostolataukset oletusarvoisesti tehdään.

HowToGeekin mukaan Disk Cleanup on kuulunut Windowsiin jo 20 vuotta. Nyt Microsoft on korvaamassa sitä Windows 10:n Tallennusseuranta-työkalulla.

Disk Cleanupin saa edelleenkin käyttöön Windows 10:ssä esimerkiksi valitsemalla aseman, klikkaamalla sitä hiiren oikealla napilla ja valitsemalla Ominaisuudet > Yleiset > Järjestä uudelleen.
Tästä huolimatta Disk Cleanupilla on vannoutunut kannattajajoukko etenkin tehokäyttäjien keskuudessa, sillä se on nopea, tehokas ja helppo käyttää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt