Digitoday

Mitä tästä pitäisi ajatella? Facebook julkisti älyvimpaimen kotiin

Julkaistu:

Facebook
Facebook julkisti uudet Portal-laitteet kyseenalaiseen aikaan. Yhtiö korostaa laitteiden tietoturvaa.
Facebookin viime aikojen uutisiin kuuluu tietomurtoja, vaaliskandaaleja, käyttäjien manipulointia väärillä uutisilla ja käyttäjien tietojen salakavalaa keräämistä. Suomessa yhteisöpalvelu jopa mahdollistaa käyttäjilleen lain tahattoman rikkomisen.
Nyt Facebook julkaisee kaksi älykaiutinta, tai älynäyttöä, nimeltä Portal ja Portal+. Asiasta uutisoivan Ars Technican mukaan Portalien pääasiallinen tarkoitus on videochatti Facebook Messengerillä.
Portal on varustettu 10,1 tuuman kosketusnäytöllä ja isommassa Portal+:ssa on 15,6 tuuman näyttö. Kaiutin sijaitsee laitteiden alaosassa ja isommassa mallissa se tuottaa parempaa ääntä. Kummassakin laitteessa on neljä mikrofonia käyttäjän komentojen kuulemiseksi.

Portalit käyttävät Amazonin Alexa-digiavustajaa, mutta ei ole selvää, onko äänikomentojen ja toimintojen kirjo yhtä laaja kuin Amazonin omissa laitteissa. Alexan valinta on myös kyseenalainen, koska Amazon on jo joutunut vaikeuksiin omien älykaiuttimiensa väitetyn salakuuntelun vuoksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Facebook vakuuttaa tietoturvan olevan kunnossa. Yhtiön mukaan mikrofonin ja kameran voi sulkea napin painalluksella, ja mukana toimitetaan myös linssinsuojus. Facebook sanoo, että se ei kuuntele, katso tai säilytä Portaleilla tehtyjä videopuheluita, ja puhelut ovat salattuja. Kameran ja ääniteknologian käyttämä tekoäly toimii paikallisesti laitteessa, eikä Facebookin palvelimilla. Yhtiön mukaan äänikomennot toimitetaan Facebookin palvelimille vasta, kun käyttäjä lausuu Hey Portal -komennon.

Ennakkotilauksia otetaan vastaan, mutta Facebook toimittaa laitteita toistaiseksi vain Yhdysvaltoihin. Toimitukset alkavat marraskuussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt