Microsoftille kerrottiin etukäteen Windows 10 October 2018 Updaten tietoja tuhoavasta ongelmasta - Digitoday - Ilta-Sanomat

Microsoftia varoitettiin Windows 10:n massiivisesta päivitysmokasta – jo 3 kuukautta sitten

On epäselvää, eikö Microsoft huomannut varoituksia, vai jättikö se ne vain omaan arvoonsa. Asiasta kirjoittaa Forbes-lehti.

8.10.2018 16:00

Ihmisten tietoja tuhoava virhe uudessa Windows 10 -päivityksessä saattoi olla Microsoftin tiedossa etukäteen. Ainakin siitä kerrottiin yhtiölle hyvissä ajoin, Forbes raportoi.

Forbes viittaa Microsoft-käyttäjiin, jotka testaavat suurten päivitysten Windows Insider -esiversioita muun muassa juuri vakavien virheiden löytämiseksi etukäteen ennen päivitysten laajaa julkaisua. Microsoft-aktiivi Rafael Rivera kertoi Twitterissä, että testaajat kertoivat tietojen tuhoutumisesta niinkin varhain kuin kolme kuukautta sitten.

Syystä tai toisesta Microsoft ei kaikesta päätellen reagoinut varoituksiin. Windows 10:n October 2018 Update alkoi tulla saataville viime viikolla, ja käyttäjiltä alkoi tulla valituksia tietojen tuhoutumisesta. Jotkut menettivät satojen gigatavujen edestä tietoja, kuten kuvia tai musiikkia.

Seurauksena Microsoft on keskeyttänyt October 2018 Updaten jakelun kokonaan tutkiakseen tietojen tuhoutumista. Sitä ei tapahdu kaikilla käyttäjillä, mutta jos olet jo ladannut päivityksen, se kannattaa jättää toistaiseksi asentamatta.

Rivera uskoo osaselityksen olevan, että Microsoft ei yksinkertaisesti nähnyt varoituksia. Niitä oli tykätty Microsoftin Feedback Hub -palautetyökalussa vain vähän, jolloin ne saattoivat hukkua massaan. Hän myös veikkaa, että palautetyökalun toiminto, jonka pitäisi automaattisesti koota samaa aihetta koskevat palautteet yhteen, ei toiminut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?