Digitoday

Jos latasit, älä asenna – Microsoft keskeytti Windows 10 -päivitykset

Julkaistu:

Windows 10
Microsoft tutkii ilmoitukset tiedostojen katoamisesta päivityksen yhteydessä. Ominaisuuspäivitystä ei jaella toistaiseksi.
Microsoft ilmoittaa keskeyttäneensä Windows 10:n October 2018 Update -päivityksen jakelun Windows 10:een.

– Olemme keskeyttäneet Windows 10 October 2018 Update-päivityksen (versio 1809) jakelun kaikille käyttäjille tutkiaksemme yksittäisiä ilmoituksia tiedostojen katoamisesta päivityksen jälkeen, Microsoft kirjoittaa.

Ilta-Sanomat Digitoday kertoi päivitysongelmista perjantaina.
Microsoft kehottaa käyttäjiä olemaan asentamatta päivitystä, joka on ladattu päivitystiedostona. Monet teho- ja yrityskäyttäjät hyödyntävät mielellään tällaista erillistä asennusmediaa Windows Updaten sijaan. Microsoft sanoo tuovansa myöhemmin jakeluun päivitetyn asennusmedian.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Asiasta kirjoittaneen The Vergen mukaan joillakin päivityksen asentaneilla käyttäjillä on ollut vaikeuksia myös Edge-selaimen toiminnan kanssa, eikä päivitys ole ollut yhteensopiva eräiden Intelin ajurien kanssa.

Microsoftilla on huomattavasti suurempi työ päivitysten toimimaan saamisessa kuin Applella, sillä Mac-laitteistopuoli on täysin Applen hallinnassa ja kohdelaitteita on huomattavasti vähemmän. Microsoft puolestaan joutuu tekemään käyttöjärjestelmänsä toimivaksi mitä moninaisimmissa pc-kokoonpanoissa.

Näistä syistä kannattaa odotella aikansa ennen isojen Windows 10-päivitysten asentamista.

Vaikka Microsoftilla on vaikeuksia Windows 10:n ison ominaisuuspäivityksen kanssa, käyttäjien tulisi silti antaa tietoturvapäivitysten asentua. Ne ovat eri asia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt