Jos latasit, älä asenna – Microsoft keskeytti Windows 10 -päivitykset - Digitoday - Ilta-Sanomat

Jos latasit, älä asenna – Microsoft keskeytti Windows 10 -päivitykset

Microsoft tutkii ilmoitukset tiedostojen katoamisesta päivityksen yhteydessä. Ominaisuuspäivitystä ei jaella toistaiseksi.

Uudessa Windows-päivityksessä parannetaan muun muassa tietokoneen ja puhelimen yhteistoimintaa. Päivitys on kuitenkin aiheuttanut ongelmia joillekin käyttäjille.

8.10.2018 9:24

Microsoft ilmoittaa keskeyttäneensä Windows 10:n October 2018 Update -päivityksen jakelun Windows 10:een.

– Olemme keskeyttäneet Windows 10 October 2018 Update-päivityksen (versio 1809) jakelun kaikille käyttäjille tutkiaksemme yksittäisiä ilmoituksia tiedostojen katoamisesta päivityksen jälkeen, Microsoft kirjoittaa.

Ilta-Sanomat Digitoday kertoi päivitysongelmista perjantaina.

Microsoft kehottaa käyttäjiä olemaan asentamatta päivitystä, joka on ladattu päivitystiedostona. Monet teho- ja yrityskäyttäjät hyödyntävät mielellään tällaista erillistä asennusmediaa Windows Updaten sijaan. Microsoft sanoo tuovansa myöhemmin jakeluun päivitetyn asennusmedian.

Asiasta kirjoittaneen The Vergen mukaan joillakin päivityksen asentaneilla käyttäjillä on ollut vaikeuksia myös Edge-selaimen toiminnan kanssa, eikä päivitys ole ollut yhteensopiva eräiden Intelin ajurien kanssa.

Microsoftilla on huomattavasti suurempi työ päivitysten toimimaan saamisessa kuin Applella, sillä Mac-laitteistopuoli on täysin Applen hallinnassa ja kohdelaitteita on huomattavasti vähemmän. Microsoft puolestaan joutuu tekemään käyttöjärjestelmänsä toimivaksi mitä moninaisimmissa pc-kokoonpanoissa.

Näistä syistä kannattaa odotella aikansa ennen isojen Windows 10-päivitysten asentamista.

Vaikka Microsoftilla on vaikeuksia Windows 10:n ison ominaisuuspäivityksen kanssa, käyttäjien tulisi silti antaa tietoturvapäivitysten asentua. Ne ovat eri asia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?