Digitoday

Amazon julkaisi televisioon liitettävän huippuvimpaimen – tässä on melkein kaikki

Julkaistu:

Televisio
Amazonin uusi suoratoistolaite nostaa kierroksia kisassa Googlen Chromecastia vastaan.
Yhdysvaltalainen verkkojätti Amazon julkisti uuden version alkujaan vuonna 2014 esitellystä mediatikustaan Fire TV:stä. Asiasta kertoo muun muassa Mashable.
Televisioon kytkettävää mediatoistinta käytetään ääni- ja videosisältöjen välittämiseksi kotiverkosta isolle ruudulle. Uusi versio on noin 50 dollarin hintainen Fire TV Stick 4K, joka nimensä mukaisesti tukee 4K-tarkkuudella esitettäviä sisältöjä jo olemassa olevan Chromecast Ultran tapaan. Television hdmi-porttiin kytkettävä mediasoitin tukee myös Dolby Vision- ja HDR10+ -tekniikoita, missä se on tiettävästi lajinsa ensimmäinen.

Laite vaatii toimiakseen ulkoisen virtalähteen kuten Googlen tehokkaammat Chromecastit.

Uutta on myös se, että kaukosäädin toimii samalla Amazonin Alexa-digiavustajan ohjaimena. Kaukosäätimessä on mikrofoni, johon voi antaa äänikomentoja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tämä ei välttämättä innosta kaikkia yksityisyyttään varjelevia, sillä Alexan on todettu tallentavan yksityisiä keskusteluja ja ainakin kerran lähettäneen sellaisen ulkopuolisille.
Tikun sisuksissa sykkii neljän ytimen 1,7 gigahertsin suoritin, joka mainospuheissa lupaa jouhevampaa suoratoistoa, ohjelmien nopeampaa lataamista ja parempaa kuvanlaatua.

Fire TV Stick 4K on tulossa saataville 31. lokakuuta, ja ennakkotilaukset ovat jo mahdollisia. Saatavuus Suomessa on epäselvä. Amazon tarjoaa Prime-suoratoistopalveluaan Suomessa, mutta esimerkiksi Echo-älykaiuttimia täällä ei vielä aktiivisesti myydä.

Nykyiset älytelevisiot sisältävät suoratoistopalvelut sisäänrakennettuina sovelluksina, mutta monen valmistajan mallissa ne eivät päivity lainkaan. Tällöin ulkoinen mediatoistin on turvallisempi ja vakaampi vaihtoehto.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt