Näin saat uuden Windows-päivityksen heti – mutta pidä varasi - Digitoday - Ilta-Sanomat

Näin saat uuden Windows-päivityksen heti – mutta pidä varasi

Puhelimen ja tietokoneen yhteispeli on asia, jota on parannettu Windowsin October 2018 Updatessa.

Julkaistu: 7.10.2018 16:00

Windows 10:n October 2018 Update voi olla heti saatavillasi. Mutta sinun pitää hakea se käsipelillä – ja hyväksyä mahdolliset ikävyydet.

Microsoft julkaisi tällä viikolla Windows 10:n uuden suurpäivityksen October 2018 Updaten. Sen jakelu tietokoneisiin on vasta alkamassa, mutta päivitys on mahdollista kaivaa esiin ja asentaa jo nyt.

Lue lisää: Windows 10:n suurpäivitys tulee ensi viikolla – odotettu toiminto nähdään sittenkin

Tämä vinkki on tarkoitettu kokeneemmille käyttäjille. Suurten päivitysten asentamista kannattaa yleensä viivyttää jokusella viikolla, jotta päivitysten mahdolliset ongelmat ehtivät tulla esiin ja korjatuiksi.

Paina Windows 10:n alapalkin suurennuslasia avataksesi hakupalkin. Kirjoita palkkiin "tarkista päivitysten saatavuus". Windows ehdottaa sinulle saman nimistä toimintoa jo heti kättelyssä. Paina sitä, niin pääset Windowsin päivitystyökalun Windows Updaten valikkoon. Siellä klikkaa nappia nimeltä Tarkista päivitykset.

Napin painaminen voi aloittaa Windows-päivityksen lataamisen. Mutta sen varsinainen asennus lataamisen jälkeen vaatii vielä sinulta hyväksynnän käynnistää tietokone uudestaan. Voit myös tässä yhteydessä valita itsellesi sopivimmat ajat uudelleenkäynnistykselle.

Microsoftin mukaan päivitystä ei vielä saa edes tällä tavalla väkisin kaivamalla, jos Microsoft on katsonut laitteistosi olevan jostain syystä epäyhteensopiva päivityksen kanssa. Silloin päivitystä ei asenneta, vaikka painaisit Tarkista päivitykset -nappia.

Kuten sanottua, asennuksen onnistuessakin on varauduttava siihen mahdollisuuteen, että päivitys tuo kaiken hyvän lisäksi mukanaan myös jotakin huonoa, josta Microsoft ei vielä ole tietoinen. Joitakin ongelmia on jo nähty.

Lue lisää: "Tuhosi 220 gigatavua tietojani" – et välttämättä halua asentaa Windows-päivitystä heti

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?