Windows 10:n October 2018 Update tuhoaa tietoja, aiheuttaa muita ongelmia - Digitoday - Ilta-Sanomat

"Tuhosi 220 gigatavua tietojani" – et välttämättä halua asentaa Windows-päivitystä heti

Windows 10:n October 2018 Updaten ongelmia on jo alkanut ilmetä. Pahimmissa tapauksissa käyttäjät ovat menettäneet valtavasti tietojaan.

October 2018 Updateen kuuluva Your Phone -sovellus tuo puhelimen sisällöt tietokoneelle.

5.10.2018 12:49

Microsoftin tällä viikolla julkaisema Windows 10 -käyttöjärjestelmän October 2018 Update -päivitys aiheuttaa käyttäjillä erilaisia ongelmia, ZDNet koostaa. Ongelmien laajuudesta ei ole selvyyttä, eikä niitä ole kaikissa tapauksissa helppo vahvistaa. Mutta vakavin vika näyttää tuhoavan käyttäjien tietoja.

– Olen juuri päivittänyt Windowsini October-päivityksellä. Se tuhosi kaikki 23 vuoden tietoni 220 gigatavun edestä. Tämä on uskomatonta. Olen käyttänyt Microsoftin tuotteita vuodesta 1995, ja mitään tällaista ei ole koskaan tapahtunut minulle, Robert Ziko valittaa Microsoftin tukipalstalla.

Useampi käyttäjä kertoo kohdanneensa saman kohtalon keskustelussa ja muualla internetissä. Päivitys näyttää tuhonneen C-asemalta käyttäjän Tiedostot-kansion, mutta Robertin tapauksessa tiedot oli mahdollista palauttaa hänen tekemistään varmuuskopioista. Omien tietojen kopioiminen turvaan säännöllisesti on tietokoneen käyttäjän perusrutiineja, mutta monelta se jää silti tekemättä.

Lue lisää: Tämä toiminto kannattaa ottaa käyttöön Windows 10:ssä – voi säästää monelta harmilta

Toinen October 2018 Updaten ongelma koskee Intel Display Audio -laiteajureita ja johtaa akun nopeaan tyhjenemiseen lisääntyneen suorittimen käytön myötä. Microsoft on tietoinen ongelmasta ja varoittaa käyttäjiä, joiden koneista se havaitsee ongelma-ajurit. Intel tarjoaa ajureista päivitettyä versiota, joka on osa Intel Graphics Driver -ajuripakettia.

Softpedia kertoo myös ongelmasta, joka rikkoo nettiyhteyden useilta Microsoft Store -sovelluksilta ja Edge-selaimelta. Microsoft tietää ongelmasta ja on kehittämässä korjausta. Sillä välin ongelmasta pääsee eroon ottamalla käyttöön IPv6-protokollan Microsoftin ohjeiden avulla. Mutta kaikilla tämä ei ole toiminut.

Näin estät päivityksen

Microsoft alkaa pian jakaa October 2018 Updatea automaattisesti tietokoneisiin. Mutta voi kulua viikkoja tai jopa kuukausia ennen kuin sitä sinulle tarjotaan. Jos kuitenkin haluat estää päivityksen toistaiseksi, kotikäyttäjän yksi parhaimmista tavoista on asettaa nettiyhteys käytön mukaan laskutettavaksi näillä ohjeilla:

Lue lisää: Windowsin jättipäivitys tulee tällä viikolla: Näin suojaudut

Computerworldin mukaan tämä kikka on verrattain pätevä, mutta ei ole täysin varma takuu siitä, että päivitystä ei asenneta. Perinteisesti Microsoft on noudattanut tätä asetusta. Asetuksella voi olla joitakin sivuvaikutuksia, joskin allekirjoittanut ei niihin törmännyt pitäessään asetuksen kuukausien ajan päällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?