Digitoday

Näistä bisneksistä ei juuri puhuta – Google maksaa Applelle miljardeja vuosittain kaikessa hiljaisuudessa

Julkaistu:

Hakukoneet
Google maksaa Applelle oikeudestaan pysyä Safari-selaimen oletushakukoneena. Summat ovat valtavia, väittää Business Insider.
Teknologiajättien Googlen ja Applen välisestä hakukonesopimuksesta on esitetty hätkähdyttävä arvio. On tiedetty, että Google maksaa Applelle pitääkseen oman hakukoneensa Safari-selaimen oletushakuna iOS-laitteissa. Mutta Business Insiderin (maksumuurin takana) mukaan summa liikkuu useissa miljardeissa.

Business Insideria lainaa muun muassa 9to5Mac. Analyytikko Rod Hallin mukaan Google saattaa maksaa Applelle jopa lähemmäs 9 miljardia dollaria (noin 8 miljardia) euroa tänä vuonna paikastaan oletushakuna. Summa voi kasvaa 12 miljardiin dollariin (noin 10 miljardiin euroon) ensi vuonna.

Hallin mukaan Apple on yksi Googlen tärkeimmistä kanavista kävijäliikenteen haalimiseksi. Suuria, joskin vahvistamattomia maksuja selittänee se, että Googlen tärkein ja tuottoisin liiketoiminta on hakuihin liittyvän mainostilan myynti.

Google ja Apple ottavat tätä nykyä yhteen eritoten älypuhelimissa, joissa vastakkain ovat Googlen Android- ja Applen iOS-käyttöjärjestelmä. Mutta yhtiöt kisaavat myös muun muassa nettiselaimissa, joista Googlen Chrome on selvästi maailman suosituin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt
    Tuoreimmat