Microsoft julkisti Surface-laitteita ja Windows 10:n October 2018 Update -päivityksen - Timeline on mukana - Digitoday - Ilta-Sanomat

Windows 10:n suurpäivitys tulee ensi viikolla – odotettu toiminto nähdään sittenkin

Windows 10:n Timeline-toiminto laajenee Android- ja iOS-käyttöjärjestelmiin.

Julkaistu: 3.10.2018 13:15

Windows 10:n suurpäivityksen ohella nähtiin uusia Surface-laitteita ja jopa varsin yllättävä tuoteuutuus.

Microsoft sai kuin saikin mahdutettua Windows 10:n uuteen suureen päivitykseen toiminnon ohjelmistopäivitysten helpottamiseksi. Yhtiöllä oli jakaa useita laitteisiin ja ohjelmistoihin liittyviä uutisia eilen New Yorkissa.

Oli pelätty, että October 2018 Updaten hittitoiminnoksi povattu oppiva ja käyttäjään mukautuva päivitystoiminto jäisi pois. Mutta Microsoft vahvisti blogissa toiminnon olevan mukana.

Lue lisää: Eikö Windows 10 saakaan odotettua parannusta? Microsoft vaikenee

Yhtiön mukaan tietokoneen käytön keskeyttävien ja häiritsevien uudelleenkäynnistysten pitäisi vähentyä Windows-päivityksiä tehdessä. Windows 10 osaa nyt esimerkiksi ajoittaa päivitysten asennukset älykkäämmin ja aistii paremmin, milloin laite on tai ei ole käytössä, Microsoft lupaa.

Teoriassa tämä tarkoittaa, että Windows tietää, oletko vain hetkellisesti poissa koneen ääreltä, vai oletko pidempään poissa, jolloin päivityksiä voi asentaa.

Huhtikuussa esitelty Windows 10:n Timeline eli toimintahistoria laajenee ja tulee myös iPhonelle ja Android-puhelimille. Tämä mahdollistaa käsiteltyjen tiedostojen ja vierailtujen nettisivujen katselun myös eri laitteiden välillä.

October 2018 Updaten laajempi jakelu alkaa portaittain viikon päästä. Innokkaimmat voivat kuitenkin ladata sen heti.

Muista nyrkkisääntö, jonka mukaan suurten ohjelmistopäivitysten julkaisusta kannattaa odottaa muutama viikko ennen asentamista. Tämä antaa aikaa mahdollisten lastentautien löytämiseksi ja korjaamiseksi. Nyrkkisääntö ei koske Windowsin kuukausittaisia tietoturvapäivityksiä, jotka tulisi asentaa pikimmiten. Yleensä Windows tekee sen automaattisesti.

Kummia kuulumisia

Microsoft esitteli tilaisuudessaan myös uusia laitteita. Verhot vedettiin tabletin ja kannettavan yhdistävän Surface Pro 6:n, Surface Laptop 2 -kannettavan ja suuren ammattilaistabletin Surface Studio 2:n edestä. Laitteet tulevat Suomessa saataville vuoden 2019 aikana.

Lisäksi Microsoft yllätti julkistamalla korvien päälle asetettavat Surface Headphones -kuulokkeet. Mashablen pikakokeilussa kuulokkeet osoittautuivat mukaviksi ja äänenlaadultaan hyviksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?