Facebookissa laaja tietomurto – koskee noin 50 miljoonaa käyttäjätiliä

Julkaistu:

Yhtiö sanoo tarttuneensa toimiin turvallisuusongelman korjaamiseksi.
Yhteisöpalvelu Facebookissa on tapahtunut tietomurto, joka koskee lähes viittäkymmentä miljoonaa käyttäjätiliä, yhtiö ilmoitti perjantaina. Varatoimitusjohtaja Guy Rosen sanoo yhtiön verkkosivuilla, että hyökkääjät käyttivät hyväkseen haavoittuvuutta ”Näytä henkilönä” -toiminnossa (View As), jossa käyttäjä voi tarkastella omaa profiiliaan sellaisena, jolta se näyttäisi toiselle käyttäjälle.

Näin hankittujen pääsyoikeuksien avulla murtautujat saattoivat vallata toisten ihmisten tilejä. Rosenin mukaan vielä ei tiedetä, onko tilejä käytetty väärin tai tietoja varastettu. Rosen sanoi Facebookin tehneen asiasta rikosilmoituksen ja selvittävän asiaa liittovaltion poliisi FBI:n kanssa.

Yhtiön toimitusjohtaja ja perustaja Mark Zuckerberg kirjoitti Facebookissa, että tiistaina havaittu haavoittuvuus on nyt korjattu.

– Me kohtaamme jatkuvasti hyökkäyksiä, joissa tilejä yritetään kaapata tai tietoja varastaa. Meidän on jatkettava työtä ja kehitettävä työkaluja, jotta tällaiset tapahtumat voidaan estää jatkossa, Zuckerberg sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt