Digitoday

Pieni suuri fuskaus: Näe 13 % vähemmän vaivaa kirjoittaessasi

Julkaistu:

Digivinkit
Uusi kirjasin näyttää tutulta, mutta onkin todellisuudessa härski silmänkääntö- ja mainostemppu.
Mainostoimisto MSCHF tarjoaa ladattavaksi uutta kirjasinta eli fonttia tekstinkäsittelyohjelmiin. Kirjasimen nimi on Times Newer Roman, eli se pohjaa varsin läheisesti vanhaan ja yleiseen Times New Roman -fonttiin.

Erona on, että uudessa fontissa jokainen merkki on 5–10 prosenttia leveämpi.

MSCHF:n mukaan samaan tilaan menee Times Newer Romanilla sanoja 13 prosenttia vähemmän kuin Times New Romanilla.

Fontista kirjoittaa muun muassa The Verge. MSCHF suosittaa fonttiaan kieli poskessa koulutöissä fuskaamiseen, sillä sivun voi täyttää alkuperäistä nopeammin Times Newer Romanilla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kannattaa kuitenkin muistaa pari asiaa ennen kuin alkaa tätä kirjasinta käyttää esimerkiksi opinnäytteissään. Sivumäärän sijaan tekstien pituutta mitataan usein merkkien tai sanojen määrällä ja silloin Times Newer Roman ei auta.

Lue myös: Tällaisen viestin työhakemuksesi fontti lähettää

On myös mahdollista, että oppilaitoksissa on asetettu sääntöjä käytettävälle fontille. Usein opinnäytteet myös toimitetaan sähköisesti. Vaikka Times Newer Roman näyttää silmämääräisesti esikuvaltaan, ei opettajalle ole temppu eikä mikään yksinkertaisesti tarkistaa käytetty fontti tekstinkäsittelyohjelmassa.

Mikäli kirjoitettu teksti on määrä tulostaa paperille, ei uutta fonttia voi myöskään pitää järin ympäristöystävällisenä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt