Pelaajien harras toive täyttyy 24 vuoden odotuksen jälkeen – alkaa Fortnitesta

Julkaistu:

Fortnite
Sony päästää pleikkaripelaajat lopultakin samoihin peleihin Xbox- ja pc-kansan kanssa.
Sony on ilmoittanut mahdollistavansa nettipelit Playsttation 4 -pelikonsolin ja muiden pelikoneiden kanssa. Yhtiö kertoo asiasta blogissaan.

Sony sanoo tuovansa sekapelimahdollisuudet ”joihinkin kolmannen osapuolen peleihin”.

Yhtiö kertoo aloittavansa yhteispelit (cross platform gameplay) betatestaamalla ominaisuutta huippusuositulla Fornitella. Jatkossa pleikkaripelaajien on mahdollista kisata Xboxilla, Switchillä, pc:llä tai mobiililaitteilla pelaavien kilpakumppanien kanssa.

Syy suunnanmuutoksen ovat yhä äänekkäämmäksi käyneet pelaajien vaatimukset. Sony on pitänyt Playstation-pelaajat pelaajat omassa karsinassaan 24 vuoden ajan, vaikka yhteispelit Xboxin, Windows-tietokoneiden ja osittain myös Switchin kanssa ovat olleet mahdollisia jo aiemmin.

– Tämä tarkoittaa merkittävää suunnanmuutosta Sony Interactive Entertainmentille, ja meneillään on suunnitteluvaihe muutoksen tukemiseksi kautta koko organisaation. Annamme lisätietoja, kun meillä on lisää kerrottavaa. Näihin kuuluvat muun muassa betan ajankohta ja mitä tämä tarkoittaa muiden pelien kannalta, Sonyn ylimpään johtoon kuuluva Playstation-johtaja John Kodera kirjoittaa.

Sony joutui taannoin pelaajien kovaan ryöpytykseen suhtautumisessaan Fortniten. Japanilaisyhtiö paitsi esti yhteispelit, myös ”kaappasi” pelaajien Fortnite-tilit itselleen.

Lue lisää: Hurja nettiraivo: Likainen Playstation-temppu oli Fortnite-pelaajille liikaa

Activisionin, EA:n ja Ubisoftin kaltaiset pelijätit ovat epäilemättä myös hyvin kiinnostuneita konsolipelaajien sekapeleistä. Toistaiseksi ei ole tietoa, miten Sony suhtautuu näihin.

Uutinen ristiinpelaamisesta on erityisen hyvä etenkin Xbox-pelaajien kannalta. Konsolia on myyty Playstationia vähemmän, ja moniin peleihin on ollut vaikeampi löytää peliseuraa kuin Pleikkarilla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt