Rakastettu pelitalo lopettaa: Melkein kaikille kenkää, odotetut pelit jäävät ilmestymättä

Telltale Games sulkee ovensa ja irtisanoo melkein kaikki työntekijänsä.

Telltale Games ei saata The Living Dead -pelisarjaa loppuun.

26.9.2018 7:00

Pelitalo Telltale Games sulkee studionsa ja irtisanoo 250 työntekijää. Käytännössä tämä tarkoittaa pelien tekemisen lopettamista, kertoo The Verge.

Yhtiön työntekijöille annettiin 30 minuuttia aikaa pakata tavaransa ja poistua. Uutisen tultua julkisuuteen viikonloppuna Telltale vahvisti asian Twitterissä.

Yhtiön lausunnon mukaan lopettamisen syynä ovat ”ylitsekäymättömät haasteet”. Telltalella jatkaa 25 ihmistä, joiden tehtävät liittyvät ”johtokuntaan ja yhteistyökumppaneihin liittyvien tehtävien” hoitamiseen. Tätä ennen pelitalo irtisanoi 90 ihmistä viime marraskuussa.

Telltale julkaisi muun muassa lisensoituja seikkailupelejä, jotka olivat jatkoa seikkailupelien kultakaudelle pc:llä. Tähän kuului Sam & Max -sarja. Pelitalo työskenteli myös muun muassa Minecraftin tarinapelin ja Game of Thronesin kanssa. Osa Telltalen henkilökunnasta oli LucasArtsin ajoilta.

Pelistudio oli työstänyt suositun kausissa ja jaksoissa ilmestyneen The Walking Dead -pelin viimeistä kautta sekä The Wolf Among Usin jatko-osaa. Pelitoimittaja Matt Kimin mukaan pelisarjat on haudattu, ja jäljellä olevat työntekijät työstävät Minecraft Story Modea Netflixille.

Lopettamisviestissään Telltale sanoi ilmoittavansa lähiviikkoina, mitä sen pelikatalogille tapahtuu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?