Digitoday

Microsoft yllätti Windows-testaajan ikävästi: ”Mitä limaista markkinoinnin likakaivon sontaa tämä on?”

Julkaistu:

Windows 10
Microsoft testaa Windows 10:ssä uutta varoitusta kilpailevista selaimista. Nyt ihmetellään, kerjääkö Microsoft verta nenästään.
Microsoft on kokeillut syksyn suuren Windows 10 -päivityksen October 2018 Updaten esiversiossa uudenlaista varoitusta, muun muassa ZDNet kertoo.

Rajatusti Windowsin insider-testaajille näkynyt ilmoitus pomppasi esiin, kun koneeseen yritti asentaa Windowsin oletusselaimen Edgen kanssa kilpailevaa Chromea tai Firefoxia.

Lue lisää: Windows 10 saa ison uudistuksen ensi kuussa: Tätä on luvassa

Ilmoituksessa huomautetaan, että tietokoneessa on jo "turvallisempi ja nopeampi" Microsoft Edge. Vaikka ilmoitusta ei ollut kovin hälyttäväksi tehty, Microsoft kutsui sitä itsekin "varoitukseksi". Ponnahdusikkunaa koristaa linkki, jossa lukee suomennettuna "Etkö halua, että sinua varoitetaan jatkossa? Avaa asetukset". Ikkunassa voi myös jatkaa kilpailevan selaimen asennusta.

Varoitus poikinut saanut kiivasta palautetta.
Jos twiitti ei näy laitteellasi, voit katoa sen tästä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Mitä limaista markkinoinnin likakaivon sontaa tämä on, Microsoft? Käynnistin Firefoxin asennusohjelman, ja Windows 10 pompauttaa tämän esiin? Jos haluaisin käyttää teidän selaintanne, tekisin niin, valittaa Windows-testaaja Sean Hoffman Twitterissä.

Microsoft vahvisti Windows Latest -verkkosivustolle kokeilevansa ominaisuutta Windows Insider -testiversiossa. Yhtiö sanoo testaavansa täällä uusia ominaisuuksia ja keräävänsä palautetta uusista ominaisuuksista ennen niiden käyttöönottoa.

– Käyttäjät voivat edelleen valita haluamansa selaimen, Microsoft kertoi lausunnossaan.

Ei ole varmuutta, ovatko varoitukset tulossa osaksi lokakuun suurpäivitystä. Yksi mahdollisuus on, että testi liittyy päivityksen turvatoimintoon, joka antaa järjestelmän pääkäyttäjille mahdollisuuden varoittaa muita käyttäjiä ohjelmien asentamisesta.

Jos toiminto pääsee osaksi October 2018 Updatea, Microsoft voi ajautua nopeasti vaikeuksiin viranomaisten kanssa. Microsoft on joutunut aiemmin kahnauksiin EU:n kanssa kilpailevien selainten syrjimisestä Windowsissa, ja viimeksi vuonna 2013 EU määräsi Microsoftille 561 miljoonan euron sakon asian tiimoilta.

Lue lisää: Microsoft pääsi vähällä – EU antoi "vain" 600 miljoonan rapsut

Artikkelia päivitetty Microsoftin kommentilla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt
    Tuoreimmat