Digitoday

Yle Areenaan näppärä uudistus – hilpeyttä seurasi

Julkaistu:

Yle Areena
Yle Areena muistuttaa nyt selvästi enemmän YouTubea. Mukana on toiminto, joka muuttaa minkä tahansa ohjelman tahattoman koomiseksi.
Yle kertoo päivittäneensä Areena-videopalvelunsa soittimen ulkoasua ja tuoneensa uusia toimintoja. IS Digitoday testasi uutuuksia nopeasti ja innostui etenkin mahdollisuudesta muuttaa ohjelmien toistonopeutta.

Toimittajan "tylsistyneeksi" itseään kuvaileva vaimo kokeili videon kaksinkertaista nopeutusta Korpelan kujanjuoksu -sarjan jaksossa. Lystiä seurasi, sillä meno alkoi välittömästi muistuttaa enemmän espanjalaista sitcomia. Muistot Serranon perheen kommelluksista tulivat välittömästi mieleen.

Videoita voi nyt katsoa myös puolinopeudella ja nelinkertaisella nopeudella, joskin jälkimmäisessä tapauksessa katselu oli jo selvästi hyppelevää. Hidastustoiminnosta voi kuvitella apua esimerkiksi jonkun yksityiskohdan tarkastelemiseen nopeatempoisissa kohtauksissa, kun taas nopeutus käy lyhyestä pikakelauksesta.

Nopeutus ja hidastus löytyvät videoikkunan alapuolelta, kun hiiren vie lähelle. Paina hammasratasta, niin löydät nopeusvalinnat.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Uutta on myös mahdollisuus jakaa ohjelma vaikkapa Facebookissa tai Twitterissä ja tietystä ohjelman kohdasta lukien. Paina videoikkunan yläpuolella Jaa ohjelma -painiketta.

Isoilta lainattua

Sekä nopeusvalinnat että mahdollisuus jakaa ohjelma tietystä kohdasta lukien ovat tuttuja muun muassa Googlen YouTube-palvelusta. Areenassa jakamista on määrä täydentää "mahdollisimman pian" linkkien jakamisella WhatsAppiin ja sähköpostiin.

Areenassa on uusittu myös tekstityksen valintatapaa. Tarkastele vaihtoehtoja videoikkunan alapuolelta löytyvän puhekuplan kautta.

Yksi toiminto on edelleen poissa joukosta. Toisto Googlen Chromecast-laitteella ei vieläkään onnistu selaimen kautta, vaikka Yle kertoi jo vuonna 2014 toiminnon olevan tulossa.

Ylen mukaan soitinohjelman valmistaja on lupaillut tukea myöhemmin tänä vuonna, ja ominaisuus tuodaan heti, kun mahdollista. Chromecast-toisto onnistuu jo mobiililaitteiden Areena-sovellusten kautta.

Kaikki Areenan uudistukset eivät ole miellyttäneet. Aiemmin tänä vuonna palvelun oli pakko alkaa estää katselua vpn-yhteyksien yli, mikä oli huono uutinen tietoturvaansa vaaliville käyttäjille.

Lue lisää: Yle Areenaan muutos – turvallinen katselu ei enää onnistu

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt