Ei auta viranomaisten kielto tai pelaajien raivo – EA jatkaa rahastamista

EA:n mielestä oikealla rahalla ostettavat lootboxit ovat täysin hyväksyttävä asia Fifa-peleissä. Belgian viranomaiset ovat päinvastaista mieltä, Het Nieuwsblad kertoo.

Peliyhtiö EA esitteli tulevaa Fifa 19 -peliään elokuussa Gamescom-tapahtumassa Kölnissä. Videopelissä pelaajat voivat ostaa oikealla rahalla virtuaalijoukkueihinsa pelihahmoja.

Suuri pelijulkaisija EA on ajautunut Belgiassa kiistaan niin sanotuista lootboxeista, jotka ovat pelinsisäisten ostosten yksi muoto. Nyt kiista on kärjistymässä oikeusjutuksi, paikallislehti Het Nieuwsblad kirjoittaa.

Kyse on Fifa18- ja pian julkaistavasta Fifa19-jalkapallopeleistä, joissa voi ostaa virtuaalisia pelaajia oikealla rahalla. Belgian viranomaiset pitävät sitä uhkapelaamisena, mutta EA aikoo pitää lootboxit peleissä. Asia odottaa nyt Brysselin syyttäjänviraston ratkaisua, ja luvassa voi olla oikeusjuttu.

EA joutui viime vuonna valtavan pelaajaprotestin kohteeksi Star Wars Battlefront II -videopelin lootboxeista. Ne oli toteutettu niin, että lootboxeja ostamalla pelaaja sai epäreilua etua muihin nähden. Kyseiset mikromaksut pistettiin uusiksi, mutta EA:n toimitusjohtaja Andrew Wilson on sen jälkeenkin puolustanut lootboxeja sinänsä.

Lue lisää: Kohu ei lopu: EA pani uuden Star Wars -pelin ostokset jäihin

Toukokuussa Wilson myös sanoi, että Fifan lootboxit eivät ole uhkapelaamista, koska ostajalle on taattu aina tietty määrä esineitä, eikä niitä voi myydä eteenpäin oikeaa rahaa vastaan. Wilsonin kommenteista kertoi muun muassa Engadget.

Mutta Belgian viranomaisten mukaan lootboxit ovat laittomia, koska pelaajat eivät tiedä etukäteen mitä he niistä saavat. Viranomaiset näkevät ne alaikäisille kohdistettuna uhkapelaamisena.

Aiemmin Blizzard, Valve ja 2K Games ovat myöntyneet poistamaan oikealla rahalla ostettavat lootboxit Belgiassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?