Digitoday

Viranomainen varoittaa sähköpostihuijauksesta: ”Tuhoa viesti välittömästi”

Julkaistu:

Huijausviestit
Ihmisten luottokorttitietoja kalastellaan huijauksella väitetystä veronpalautuksesta.
Suomalaisia yritetään huijata sähköposteilla, joilla kalastellaan maksukorttitietoja Verohallinnon nimissä tehtävällä valheellisella ilmoituksella veronpalautuksesta.

Sähköposti saapuu otsikolla OmaVero, ja siinä luvataan 244,70 euron veronpalautusta. Huonolla suomen kielellä kirjoitetussa viestissä on linkki, joka vie väärennetylle verkkosivulle. Täällä käyttäjän halutaan klikkaavan oman verkkopankkinsa logoa ja syöttävän luottokorttinsa tiedot.


Verohallinto muistuttaa Twitterissä, ettei se koskaan lähetä verotuspäätöstä sähköpostitse ja kehottaa tuhoamaan viestin välittömästi.
Jos olet erehtynyt antamaan luottokorttitietosi Verohallinnon nimissä toimivalle sivulle linkkiä klikattuasi, sulje kortti välittömästi soittamalla omaan pankkiisi tai ottamalla yhteys korttisi myöntäjään.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Verohallinto kertoo, että se saattaa lähettää esimerkiksi automaattisia ilmoituksia OmaVeron tapahtumista sähköpostina tai muistutuksen tekstiviestinä. Se ei kuitenkaan koskaan pyydä sähköpostilla tai tekstiviestillä henkilökohtaisia tietoja, kuten verkkopankkitunnuksia, tilitietoja tai henkilötunnusta. Se ei myöskään koskaan kysy puhelimitse, sähköpostitse tai millään muulla tavalla pankkitunnuksiin tai luottokorttitietoihin liittyviä tietoja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt