Digitoday

IS selvitti: Ilta-Sanomat kolmanneksi suosituin mobiilisovellus – edellä vain WhatsApp ja Facebook

Julkaistu:

Tutkimus
Ilta-Sanomat on suomalaisten kolmanneksi useimmin mobiililaitteilla seuraama media, selviää tuoreesta tutkimuksesta.
Suomalaiset seuraavat ahkerasti mobiililaitteillaan Ilta-Sanomia. Sitä useammin suomalaiset seuraavat vain WhatsApp- ja Facebook-palveluja, selviää Ilta-Sanomien teettämästä tutkimuksesta, jossa pyrittiin selvittämään suomalaisten mobiililaitteiden käyttöä.

Älypuhelimen tai tabletin käyttäjistä 59 prosenttia ilmoitti seuraavansa WhatsAppia päivittäin tai lähes päivittäin. Facebookilla vastaava käyttäjäosuus oli 47 prosenttia ja Ilta-Sanomilla 35 prosenttia.

Vastaajista 86 prosenttia kertoi omistavansa älypuhelimen, kun taas tablet-laite oli 53 prosentilla.

Uutisten ja säätietojen lukeminen eri lähteistä oli kuitenkin kokonaisuutena suositumpi käyttötapa kuin yhteisöpalvelujen selaaminen tai päivittäminen. Älypuhelimen tai tablet-laitteen käyttäjistä 95 prosenttia ilmoitti lukevansa uutisia ja säätietoja edes joskus. Yhteisö- tai pikaviestinpalveluja ilmoitti edes joskus käyttävänsä 85 prosenttia mobiililaitteen omistajista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

67 prosenttia mobiililaitteen omistajista kertoi käyttävänsä niitä videoiden, tv-ohjelmien ja elokuvien katsomiseen. Viihdesisältöjä, kuten aikakauslehtiä ja blogeja, kertoi edes joskus seuraavansa 64 prosenttia.

55 prosenttia kertoi kuuntelevansa älypuhelimilla tai tableteilla erilaisia äänisisältöjä, kuten musiikkia, podcasteja ja äänikirjoja. Pelaamiseen mobiililaitteita käytti 47 prosenttia niiden omistajista.

Älypuhelinta käytetään paljon iltaisin kotisohvalla. Vastaajista 56 prosenttia kertoo käyttäneensä puhelintaan tai tablet-laitettaan televisiota katsellessa. 36 prosenttia vastaajista kertoo tehneensä mobiililaitteella jotain muuta, joka ei liity tv-ohjelmaan.

Tutkimuksen suoritti Kantar TNS Oy toukokuussa, ja siihen vastasi 1216 yli 15-vuotiasta vastaajaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt