Suomalaisten joukkopako on totta – Facebook korjasi tiistaina antamaansa lukua miljoonalla: ”Näppäilyvirhe” - Digitoday - Ilta-Sanomat

Suomalaisten joukkopako on totta – Facebook korjasi tiistaina antamaansa lukua miljoonalla: ”Näppäilyvirhe”

Facebook sanoo antaneensa julkisuuteen vahingossa vääriä lukuja. Korjatut luvut vahvistavat satojen tuhansien suomalaisten lähteneen palvelusta.

29.8.2018 8:34 | Päivitetty 29.8.2018 10:10

Facebook myöntää, että suomalaisten käyttäjien määrä palvelussa on pudonnut 2,8 miljoonaan. Yhtiö antoi eilen julkisuuteen toisenlaisia tietoja.

Keskustelu Facebookin suomalaiskäyttäjien määrän pudotuksesta alkoi, kun sosiaalisen median kouluttaja Harto Pönkä arvioi Facebookin mainosten kohdennustyökaluja käyttäen suomalaisten määrän pudonneen 300 000 käyttäjällä 2,9 miljoonaan.

Lue lisää: ”Sen jälkeen tapahtui täydellinen täyskäännös” – Asiantuntija väittää: 300 000 suomalaista lähti Facebookista

Facebook kommentoi asiaa Ilta-Sanomat Digitodaylle ja sanoi palvelulla olevan 3,8 miljoonaa suomalaiskäyttäjää.

Samalla yhtiö kritisoi Pöngän tapaa käyttää mainostyökaluja käyttäjämäärien arviointiin. Facebookin mukaan ne on tarkoitettu ainoastaan mainoskampanjoiden suunnitteluun, eikä niitä tulisi käyttää muuhun.

Myöhemmin yhtiön edustaja lähetti IS:lle uuden sähköpostin.

– Vastauksessani oli näppäilyvirhe. Kuukausittaisten suomalaiskäyttäjien määrä ei ole 3,8 miljoonaa, vaan 2,8 miljoonaa, yhtiön edustaja kertoi.

Facebookin nyt ilmoittama luku on jopa pienempi kuin Pöngän esittämä arvio. Tämä vahvistaa arviot siitä, että suomalaiset ovat jättäneet Facebookin sankoin joukoin.

Pöngän lukujen mukaan huhtikuussa palvelua kuukausittain käyttäviä suomalaisia oli vielä 3,2 miljoonaa. Lähtijöiden määrä liikuu siis noin 300 000–400 000 suomalaiskäyttäjässä.

Pönkä piti suomalaisten lähdön tärkeimpänä syynä yksityisyysskandaaleja, joissa Facebook on rypenyt keväästä asti.

Kouluttaja kritisoikin Facebookin ensimmäistä lausuntoa tuoreeltaan ja ärhäkästi.

Lue lisää: Hylkäsikö jopa 300 000 suomalaista Facebookin? Asiantuntija jättiyhtiön vastauksesta: ”Täysin posketon”

Facebook ei vastannut kysymyksiin yhtiön niin ikään omistamien WhatsAppin ja Instagramin käyttäjämääristä.

Katso alla olevalta videolta, miten paljon tietoa Facebook kerää käyttäjistään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?