Digitoday

Netflix-tunnuksesi on konnalle 7,62 euron arvoinen – näin varmistat, ettei kukaan käytä tiliäsi

Julkaistu:

Netin hämäräilmiöt
Suoratoistopalveluiden tunnuksilla käydään laajasti mustan pörssin kauppaa, kertoo hollantilaisyhtiön selvitys.
Nettitelevision suoratoistopalvelujen käyttäjätunnusten ja salasanojen kauppa on hyvin laajalle levinnyttä toimintaa, toteaa hollantilainen turva-alan yhtiö Irdeto tuoreessa selvityksessään.

Huhtikuussa yhtiö löysi darkwebistä 15 kauppapaikkaa, jossa 69 eri kauppiasta myi tunnuksia 42 eri katselupalveluun. Raportissa mainitaan nimeltä Netflix, HBO, DirecTV ja Hulu.

Raportti ei ota kantaa siihen, miten käyttäjätunnukset päätyvät verkkorikollisille. Julkisuudessa ei ole ollut tietoa suuriin striimauspalveluihin kohdistuneista murroista, joten tunnukset lienee pääosin hankittu kalastelemalla tai muilla vastaavilla keinoilla.

Kauppa toimii siten, että foorumeilla kaupataan toimivia käyttäjätunnusten ja salalanojen yhdistelmiä. Näiden keskihinta on 8,81 dollaria eli 7,62 euroa. Tietoturvayhtiön mukaan tunnuksia myydään sadoittain joka kuukausi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Turvayhtiö suosittelee suoratoistopalvelujen käyttäjiä olemaan tarkkaavaisia tunnustensa suhteen ja vaihtamaan salasanaansa huomatessaan epäilyttävää toimintaa. Tällainen voi olla ilmoitus siitä, että tunnuksella toistetaan sisältöä parhaillaan toisella laitteella.

Tällaista ilmoitusta ei kuitenkaan välttämättä tule, sillä esimerkiksi Netflixin kolme tilausvaihtoehdot mahdollistavat samanaikaisen suoratoiston 1, 2 tai 3 laitteella.

Jos olet epävarma esimerkiksi oman Netflix-tunnukseksi tilanteesta, voit kirjautua sisään tietokoneella, kirjata Netflix-tunnuksesi ulos kaikilta käyttämiltäsi laitteilta, vaihtaa salasanan ja kirjautua uudelleen sisään.

Jos jostain syystä et pääse kirjautumaan uudelleen sisään, voi olla, että joku on vaihtanut salasanasi. Silloin klikkaa ”unohdin salasananani”- tai ”tarvitsen apua” -nappia, jolloin voit luoda uuden salasanan sähköpostiisi tulevilla ohjeilla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt