Mihin auto jäikään? Vältä nolot tilanteet Googlen avulla - Digitoday - Ilta-Sanomat

Mihin auto jäikään? Vältä nolot tilanteet Googlen avulla

Julkaistu: 18.8.2018 16:00

Google Maps -sovelluksessa on yksinkertainen kikka parkkipaikan muistamiseksi.

Auton etsimiseen vaikkapa shoppailusession jälkeen voi joskus kulua yhtä paljon aikaa kuin varsinaiseen ostosten metsästämiseen. Google Mapsissa on kuitenkin erittäin yksinkertainen toiminto, joka estää auton hukkaamisen.

Kun olet pysäköinyt auton, näpäytä Android-puhelimen Maps-sovelluksessa sijaintisi merkkinä olevaa sinistä palloa. Sitten paina Tallenna pysäköintipaikka.

Nyt Maps muistaa, missä autosi on. Ruudun vasemmasta alareunasta voit painaa Pysäköintipaikka-kohtaa ja lisätä jäljellä olevan pysäköintiajan sekä kuvia ja muistiinpanoja. Voit myös jakaa pysäköintipaikan, muuttaa sen sijaintia tai poistaa sen.

Lue lisää: Google Mapsiin on piilotettu kätevä kuvakulma – herätä tylsät kartat eloon

Jos haluat reittiohjeet takaisin autolle, paina alareunan sinistä Reittiohjeet-nappia. Jos puuhaat Mapsissa jotain muuta ja haluat pysäköintitiedot takaisin ruudulle, näpäytä yläreunan hakupalkkia ja valitse listasta Pysäköintipaikka.

IPhonessa pysäköintitietojen tallentaminen on monimutkaisempaa ja muun muassa edellyttää, että olet määrittänyt Sijaintipalvelut-toiminnon asetukseksi Aina. Löydät tarkat ohjeet Googlen tukiartikkelista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?