Digitoday

Google Mapsiin on piilotettu kätevä kuvakulma – herätä tylsät kartat eloon

Julkaistu:

Digivinkit
45 asteen kuvakulmassa etenkin kaupunkinäkymien katselusta tulee hauskempaa.
Google Maps -karttoja on mahdollista tarkastella myös viistosta yläkulmasta sen sijaan, että niitä katselisi vain suoraan ylhäältä alas. Tämä 45 asteen näkymä kuitenkin toimii hieman eri tavoin nettiselaimessa ja kännykän Maps-sovelluksessa. Asiasta vinkkaa muun muassa MakeUseOf-verkkopalvelu.

Nettiselaimessa paina vasemmasta alakulmasta ensin esiin satelliittikuvat. Sen jälkeen ruudun oikeaan alareunaan on ilmestynyt 3D-nappi. Paina sitä, niin kartta kääntyy viistoon kulmaan, jolloin esimerkiksi laajasti 3d-mallinnetut kaupunkinäkymät heräävät eloon uudella tavalla.

Voit pyörittää näkymää 3D-napin päällä olevasta valitsimesta. Jos haluat lisää valinnanvapautta kuvakulmasta, pidä näppäimistön Ctrl-näppäintä ja hiiren ykköspainiketta yhtä aikaa pohjassa kuvakulman siirtämiseen käsipelillä.

Lue lisää: Googlen kartoissa uusi ominaisuus: Paljastaa muille tärkeän tiedon puhelimestasi

Älypuhelimessa paina kaksi sormea rinnakkain näyttöön ja vedä ylöspäin. Näkymän pitäisi muuttua vinoksi. Jos käytössä on peruskarttamoodi – siis ilman satelliittikuvia – saat oikein lähelle zoomatessa ruutuun myös rakennusten 3d-muodot.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Voit pyöritellä näkymää puhelimessa tekemällä pyörivää liikettä näytöllä kahdella sormella.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt