Google Maps näyttää kartat 45 asteen viistossa kuvakulmassa - Digitoday - Ilta-Sanomat

Google Mapsiin on piilotettu kätevä kuvakulma – herätä tylsät kartat eloon

Julkaistu: 11.8.2018 16:00

45 asteen kuvakulmassa etenkin kaupunkinäkymien katselusta tulee hauskempaa.

Google Maps -karttoja on mahdollista tarkastella myös viistosta yläkulmasta sen sijaan, että niitä katselisi vain suoraan ylhäältä alas. Tämä 45 asteen näkymä kuitenkin toimii hieman eri tavoin nettiselaimessa ja kännykän Maps-sovelluksessa. Asiasta vinkkaa muun muassa MakeUseOf-verkkopalvelu.

Nettiselaimessa paina vasemmasta alakulmasta ensin esiin satelliittikuvat. Sen jälkeen ruudun oikeaan alareunaan on ilmestynyt 3D-nappi. Paina sitä, niin kartta kääntyy viistoon kulmaan, jolloin esimerkiksi laajasti 3d-mallinnetut kaupunkinäkymät heräävät eloon uudella tavalla.

Voit pyörittää näkymää 3D-napin päällä olevasta valitsimesta. Jos haluat lisää valinnanvapautta kuvakulmasta, pidä näppäimistön Ctrl-näppäintä ja hiiren ykköspainiketta yhtä aikaa pohjassa kuvakulman siirtämiseen käsipelillä.

Lue lisää: Googlen kartoissa uusi ominaisuus: Paljastaa muille tärkeän tiedon puhelimestasi

Älypuhelimessa paina kaksi sormea rinnakkain näyttöön ja vedä ylöspäin. Näkymän pitäisi muuttua vinoksi. Jos käytössä on peruskarttamoodi – siis ilman satelliittikuvia – saat oikein lähelle zoomatessa ruutuun myös rakennusten 3d-muodot.

Voit pyöritellä näkymää puhelimessa tekemällä pyörivää liikettä näytöllä kahdella sormella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?