Digitoday

Ennen jopa Hitlerin viikset kiellettiin – nyt Saksa sallii natsitunnusten käytön videopeleissä: ”Tärkeä askel"

Julkaistu:

Videopelit
Saksa alkaa sallia natsisymboliikkaa videopeleissä – tietyin ehdoin.
Saksan kansallinen ikäluokituselin USK kertoo merkittävästä periaatteellisesta muutoksesta videopelien luokitukseen. Tästä lähtien perustuslain vastaisten organisaatioiden symboleja voidaan esittää videopeleissä tietyin edellytyksin.

Asiasta uutisoivat muun muassa Cnet ja PC Gamer. Käytännössä muutos sallii peleissä esimerkiksi natsien hakaristit. Tähän asti Saksa on suhtautunut erittäin tiukasti natsisymboliikkaan peleissä, vaikka esimerkiksi elokuvissa tilanne on ollut toinen.

Seurauksena jopa Hitlerin viikset sensuroitiin natseja laajasti käsittelevän Wolfenstein 2: The New Colossus -videopelin saksalaisessa versiossa. Samaisessa pelissä esiintyy muuten ääninäyttelijänä myös suomalainen Kati Outinen.

Lue lisää: Kati Outinen päätyi videopeliin natsien hallitsemasta maailmasta

Tyypillisesti natsit esitetään videopeleissä pahiksina. Uuden linjauksen mukaan natsisymboliikka on hyväksyttävää, jos sen käyttö palvelee taidetta, tiedettä tai esimerkiksi historiallisten tapahtumien esittämistä. Kyse ei kuitenkaan ole siitä, että hakaristejä voisi nyt viljellä vapaasti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Saksan pelialaa edustava game-järjestö on päätökseen tyytyväinen.

– Tämä uusi päätös on tärkeä askel peleille Saksassa, järjestö toteaa tiedotteessaan.

– Monet luovien ja asialleen omistautuneiden kehittäjien pelit käsittelevät arkaluonteisia aihepiirejä, kuten Saksan natsikautta ja ne tekevät niin vastuullisesti pohdiskelua ja kriittistä ajattelua edistäen.