Digitoday

Muumimukien jälkikauppa käy kuumana – Tori.fi varoittaa huijauksista

Julkaistu:

Verkkokauppa
Verkkokauppa varoittaa muumimukia haluavia mahdollisista huijauksista. Ostajan epäilysten pitäisi herätä, jos tuotetta ei esimerkiksi saa nähdä ennakkoon.
Vain tänään torstaina myynnissä olevat Muumin päivä -teemamukit ovat loppuneet jo kaupoista, ja jälkimarkkinat ovat jo käynnissä verkon kirpputoreilla.

Lue lisää: Uuden muumimukin hinta ampaisi heti pilviin verkossa – pyydetään jopa 75-kertaista hintaa

Tori.fi -sivuston mukaan puoleenpäivään mennessä muumimukia oli haettu palvelusta keskimäärin 131 kertaa minuutissa ja yhteensä yli 95 000 kertaa. Muumimukien hakumäärät ovat tiedotteen mukaan 73-kertaistuneet.

Huuto.net-kauppapaikalla muumimukista pyydettiin iltapäivällä korkeimmillaan jopa 2 250 euroa, vaikka yleisimmin hinnat liikkuvat 100–200 euron välillä.

Kova kysyntä saattaa houkuttaa asialle myös huijareita. Tori.fi kehottaa Facebook-sivuillaan varovaisuuteen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Muumimukeja haetaan nyt räjähdysmäisesti Torista. Maltti on valttia mukikaupoilla - mieti onko kauppa liian hyvä ollakseen totta, kauppapaikka varoittaa Facebookissa.

Tunnista vaaran merkit

Huijaukset verkon osto- ja myyntisivustoilla ovat valitettavan yleisiä.

Lue lisää: IPhonen tilalla olikin pillimehua - espoolaisnainen keksi Facebookista keinon päästä nettihuijarin jäljille

– Yleisesti ei kannattaisi maksaa ennen kuin on nähnyt sen tuotteen, totesi rikostarkastaja Ismo Siltamäki Helsingin poliisista IS Digitodaylle viime viikolla antamassaan haastattelussa.

Paketti kannattaa siis avata ennen kuin antaa rahoja myyjälle. Epäilysten pitäisi herätä, jos tuotetta ei pääse itse tarkastamaan ennen myyntiä. Huijauksissa yleinen keino on myös kiirehtiä kaupantekoa jollain verukkeella.

Puhelinnumerot, Facebook-profiilit tai edes annetut tilinumerot eivät takaa myyjän rehellisyyttä. Puhelinliittymä saattaa olla prepaid-liittymä, jonka käyttö lopetetaan heti kun rahat on saatu. Myös Facebook-profiilit saattavat olla väärennöksiä. Ennen Facebookissa sovittua kauppaa kannattaakin ainakin tarkistaa, onko myyjän Facebook-historia luotettava. Eli onko profiili perustettu vasta äskettäin ja onko ystävien määrä uskottava.

Osa huijareista saattaa antaa ostajalle oikean tilinumeronsa, jonka kautta heidät voi jäljittää.

– Osa heistä tietää jäävänsä kiinni. Näillä henkilöillä rahan tarve saattaa olla tärkeämpi asia kuin kiinni jäämisen riski, Siltamäki sanoo.

Rahoja huijareilta kuitenkin saadaan harvoin takaisin, sillä he kuluttavat ne yleensä nopeasti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt