Digitoday

Nokia-puhelimet voivat pian saada tärkeän päivityksen: Testiversio saatavissa jo yhteen malliin

Julkaistu:

Nokia-puhelimet
Osa Nokia-puhelimista voi saada uuden Android-käyttöjärjestelmän. Joihinkin puhelimiin päivityksen saa jo nyt.
Verkkopalveluyhtiö Google julkaisi alkuviikosta virallisesti uuden version puhelimien Android-käyttöjärjestelmästään. Android 9 P, kutsumanimeltään Pie eli suomeksi piirakka, tuo puhelimiin useita uusia ominaisuuksia.

Lue lisää: Uusi Android-versio on Piirakka – saatavissa nyt vain harvoihin puhelimiin

Samalla yhtiö aloitti Android 9 -järjestelmän päivittämisen omiin Pixel-puhelimiinsa.

Myös Nokia-puhelimien on arveltu saavan Android-version lähiaikoina, sillä niissä käytetään Googlen kehittämää käyttöjärjestelmää lähes sellaisenaan, ilman valmistajan tai operaattorien omia muokkauksia.

– Meidän on tarkoitus olla ensimmäisten joukossa tuomassa Android P laitteisiimme, vahvistaa johtaja Ossi Korpela Nokia-puhelimia tuottavasta HMD Global -yhtiöstä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Teemme parhaillaan kovasti töitä sen eteen.

Korpela ei kuitenkaan kommentoi aikataulua tarkemmin. Nokia-puhelimista päivitys on todennäköisesti odotettavissa Nokia 5-, Nokia 6-, Nokia 7- ja Nokia 8 -malleihin, joissa on Android-käyttöjärjestelmä.

Toistaiseksi lähimpänä Android 9 -päivitystä vaikuttaa olevan Nokia 7 Plus -malli. HMD Globalin tuotejohtaja Juho Sarvikas ilmoitti eilen keskiviikkona Twitterissä, että puhelinmalliin voi ladata käyttöjärjestelmän Beta4-testiversion.
Jos Twitter-viesti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Pixel-puhelimien lisäksi lopullisen Android 9 -käyttöjärjestelmän on jo päivityksenä saanut ennakkoon kohuttu, mutta vähän myyty Essential Phone -puhelin, kertoo muun muassa Android Central -verkkosivusto.

Täydennys klo 8:40 Tietoa Android 9 Beta 4 -päivityksestä Nokia 7 Plus -puhelimeen

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt