Miljoonat jättivät Snapchatin – ja palvelu syyttää itseään

Julkaistu:

Snapchat
Varsinkin nuorison suosima Snapchat kärsi käyttäjäkadosta. Syynä oli palvelun vihattu uudistus.
Snapchat-palvelun päivittäinen käyttäjämäärä on pudonnut noin kolmella miljoonalla viimeisen kolmen kuukauden aikana, kertoo muun muassa Recode-verkkolehti.

Syykin on yhtiön mukaan selvä:

– Tämä johtui pääasiassa käyttökertojen harvenemisesta, joka johtui ulkoasu-uudistuksemme aiheuttamasta häiriöstä, totesi Snap-yhtiön toimitusjohtaja Evan Spiegel yhtiön osavuosikatsauksen yhteydessä.

Käyttäjät tyrmäsivät Snapchatin alkukeväästä tekemän uudistuksen harvinaisen voimakkaasti. Uudistusta vastustettiin muun muassa vetoomuksella, jonka allekirjoitti 1,2 miljoonaa palvelun käyttäjää. Sovelluksen asettelu muun muassa jaettiin kahtia, eli ystävien sisältö näkyy vasemmalla ja muiden julkaisijoiden sisältö oikealla.

Monet pitivät uutta käyttöliittymää entistä vaikeampana, ja se katkaisi monien Snapchatissä vaalimia viestittelyketjuja.

Uudistuksesta on nyt puoli vuotta, ja Spiegelin mukaan yhtiössä on tehty paljon töitä palvelun parantamiseksi palautteen pohjalta.

Vuosi sitten samaan aikaan Snapchat raportoi päivittäisten käyttäjien määrän kasvaneen 21 miljoonalla edellisten kolmen kuukauden aikana.

Snapchatin haasteita lisäävät kilpailijat. Facebook ja sen omistama Instagram ovat kopioineet ominaisuuksia Snapchatistä tiheään tahtiin.

Vaikka käyttäjäkato on palvelun kannalta huolestuttava merkki, sillä on yhä 188 miljoonaa käyttäjää, ja sen toisen vuosineljänneksen liikevaihto itse asiassa kasvoi 44 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna 262 miljoonaan dollariin eli noin 226 miljoonaan euroon.

Toisaalta myös Facebookin käyttäjämäärä kutistui tämän vuoden toisella neljänneksellä, tosin vain Euroopassa. Facebook menetti Euroopassa miljoona kuukausittaista käyttäjää, mikä ei ole tuntuva menetys, sillä palvelulla on Euroopassa yhä 376 miljoonaa käyttäjää. Maailmanlaajuisesti Facebookilla on 2,2 miljardia käyttäjää, kertoo muun muassa Engadget-verkkolehti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt