Anonymous-ryhmä aikoo paljastaa QAnon-ryhmän taustahenkilöt - Digitoday - Ilta-Sanomat

Anonymous-hakkerit julistivat sodan Trumpia tukevalle salaliittoteorialle – "Joku vielä loukkaantuu"

Anonymous-ryhmittymä vannoo lähtevänsä QAnon-ryhmittymän perään.

7.8.2018 10:27

Hakkerikollektiivi Anonymous on saanut tarpeekseen uutta salaliittoteoriaa Yhdysvalloissa levittävästä QAnon-ryhmästä. Donald Trumpia kannattava QAnon muun muassa väittää, että presidenttiä vastaan kaavaillaan vallankaappausta.

Lue lisää: Uusi salaliittoteoria leviää Trumpin kannattajien keskuudessa – tästä QAnon-liikkeessä on kyse

Yhdysvaltain politiikkaa seuraavan The Hill -uutissivuston mukaan Anonymous julkaisi sunnuntaina Twitterissä videon, jossa he vannovat paljastavansa QAnonin takana olevat henkilöt. Videossa väitetään, että Anonymous tietää kuka on vastuussa QAnonista ja että nyt sen toiminta on mennyt liian pitkälle. QAnon on esimerkiksi julkaissut törkeitä ja perättömiä väitteitä Hollywood-tähdistä.

Lue lisää: Netin salaliittohäiriköt iskivät Hollywood-tähtiin ja sementtiyhtiöön – YouTube turvautui poikkeuskeinoon

– Joku vielä loukkaantuu, joten meidän täytyy ryhtyä toimiin ja aloittaa joitakin juttuja teidän kanssanne, Anonymous toteaa hieman siistityn suomennoksen mukaan.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Anonymous on vuosikausia toiminut hakkeriryhmä, joka on vastustanut esimerkiksi presidentti Donald Trumpia ja lapsipornoa. Ryhmä väittää usein olevansa hyvällä asialla, mutta käytännössä läheskään kaikki eivät ole vakuuttuneita ryhmän motiiveista taikka sen tekojen oikeutuksesta.

On ollut myös epäselvää, kuinka yhtenäinen ryhmä Anonymous itse asiassa on, eli onko se enemmänkin löyhä kattonimi lukuisille eri ajatuskantoja edustaville hakkereille. Anonymous itsekin julistaa hajautettua luonnettaan. Sodanjulistus QAnonia vastaan onkin toistaiseksi juuri sitä – vain julistus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?