Digitoday

Google korjasi karttojen kestovirheen – Suomi pieneni silmissä

Julkaistu:

Google
Google Maps esittää valtiot vihdoin oikeissa mittasuhteissaan.
Google teki Mapsiin pienen, mutta periaatteellisesti tärkeän muutoksen. Asiasta kertoo muun muassa Tech Radar. Nyt kartta on kolmiulotteinen pallo kaksiulotteiseksi leikatun karttapinnan sijaan. Muutoksen huomaa käytettäessä Mapsia nettiselaimella. Mapsin mobiilisovelluksissa kartta esitetään perinteiseen tapaan.

Karttojen esittäminen vanhalla tavalla kompastui siihen perusongelmaan, että pallon muotoista aluetta ei ole mahdollista esittää kaksiulotteisena pintana vääristelemättä pakostakin joidenkin maiden kokoa.

Leikkaus tasaiselle pinnalle voidaan tehdä eri tavoilla, mutta jokaisessa on omat ongelmansa. Tämän vuoksi esimerkiksi Suomi esittäytyy kartoissa usein isompana kuin se todellisuudessa on. Näin oli myös Google Mapsissa. Kartat voivat vaikuttaa jopa ihmisten maailmankuvaan, joten Mapsin uudistuksella voi olla kauaskantoisia vaikutuksia.

Googlella on toki erikseen ollut tarjolla Google Earth -karttasovellus, joka esittää maapallon juurikin kolmiulotteisena pallona. Muutos herättääkin kysymyksen, aikooko Google jossain vaiheessa yhdistää Earthin ja Mapsin toisiinsa yhdeksi ja samaksi sovellukseksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt