WhatsApp julkaisi uuden toiminnon ryhmille – näin käytät

WhatsApp on tuomassa palveluun jo useaan kertaan luvatun ja huhutun ominaisuuden.

31.7.2018 9:18

WhatsApp on julkaissut sekä iPhone- että Android-sovelluksiinsa uuden ryhmäpuheluominaisuuden. Yhdessä ääni- tai videokeskustelussa voi olla yhtä aikaa mukana korkeintaan neljä osanottajaa.

Yhtiö kertoi eilen maanantaina blogissaan aloittaneensa ryhmäkeskustelujen julkaisun palveluun, ja ominaisuus päivittyy WhatsApp-sovelluksiin luultavasti lähipäivien aikana.

WhatsAppin mukaan ryhmäpuhelu käynnistetään kuten tavallinenkin puhelu, eli keskustelu aloitetaan normaaliin tapaan ensin yhden osanottajan kanssa. Tämän jälkeen uusia keskustelijoita voi liittää mukaan keskusteluun puhelunäkymässä oikeassa yläkulmassa olevan uuden valintanäppäimen kautta, josta pääsee valitsemaan lisää osanottajia oman yhteystietovalikon kautta.

Mikään varsinainen yllätys ryhmävideopuhelut eivät ole, sillä yhtiö testasi niitä jo keväällä rajatun käyttäjäjoukon kanssa. Ensimmäisen kerran ominaisuuden kehittelystä tihkui huhuja jo viime vuoden syksyllä.

Lue lisää: Harvat onnekkaat WhatsApp-käyttäjät saivat uuden ominaisuuden

Yhtiö korostaa, ettei henkilöiden maantieteellisellä sijainnilla ole vaikutusta, kunhan heillä on datayhteys. WhatsAppin mukaan palvelu on kehitetty toimimaan myös heikommilla verkkoyhteyksillä.

WhatsApp-viestien tapaan myös puhelut kulkevat päästä päähän salattuina, kertoo WhatsApp blogissaan. Yhtiön mukaan sen palvelun kautta tehdään jo nyt puheluja kaksi miljardia minuuttia päivässä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?