Digitoday

Google Mapsissa piileskelee mittanauha – näin käytät

Julkaistu:

Digivinkit
Google Mapsin viivainta voi käyttää etäisyyksien nopeaan mittaamiseen.
Googlen Maps-kartasto osaa antaa reittiohjeita etäisyyksineen, mutta joskus on tarpeen vain mitata pisteen A ja pisteen B välinen etäisyys linnuntietä. Maps taipuu tähänkin, mutta se ei ole ilmeistä palvelun avausnäkymää tuijottamalla.

Pisteiden välisen etäisyyden mittaaminen tapahtuu tietokoneen selainversiossa painamalla ensin kartalla haluttua aloituskohtaa hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla esiin ilmestyvän valikon alimmainen vaihtoehto Mittaa etäisyys. Sen jälkeen valitse seuraava piste kartalta hiiren ykköspainikkeella, ja Maps kertoo sinulle etäisyyden kilometreinä ja maileina, tai lyhyemmillä etäisyyksillä metreinä ja jalkoina.

Lue lisää: Oletko huomannut pienen napin Google Mapsissa? Se oppi juuri uusia temppuja

Voit klikata myös uusia pisteitä luodaksesi lisää välietappeja kyllästymiseen asti. Google esittää kokonaisetäisyyden, kun taas yksittäisen pätkän pituuden päätteleminen jää käyttäjän kontolle. Sulje etäisyysmittari painamalla etäisyyden esittävä laatikko kiinni sen oikean yläkulman X:stä.

Android- ja iOS-laitteissa etäisyyden mittaus tapahtuu painamalla ensin kartan aloituskohtaa, kunnes siihen ilmestyy punainen merkki. Sitten paina ruudun alalaitaan ilmestyvää valkoista laatikkoa (älä siinä olevia nappeja, kuten Reittiohjeet). Esiin tulee yhtenä valintana Mittaa etäisyys, joten valitse se. Nyt voit vetää karttaa sormella samalla, kun mittanauha pitää lukua etäisyydestä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jos painat alalaidasta kohtaa, jossa on sininen +-merkki ja Lisää, voit jatkaa viivan vetoa uudesta kohdasta. Saat kaikki merkinnät pois painamalla oikean yläkulman kolmea pystypistettä ja sitten Tyhjennä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt