Digitoday

Kannettavasi voi kuluttaa liikaa virtaa: Näin tarkistat asetukset

Julkaistu:

Digivinkit
Windows 10:n oletusasetukset saattavat kuluttaa sähköä turhan paljon.
Windows 10 -kannettavan akkukestoa voi pidentää erittäin yksinkertaisella kikalla. Siihen riittää yhden asetuksen muuttaminen, ZDNet vinkkaa.

Akkukesto pitenee ottamalla virransäästö käsipelillä pysyvään käyttöön. Tarkista asetuksesi avaamalla Windows 10:n asetusvalikko painamalla vasemman alakulman aloituspainiketta ja valitsemalla hammasratas. Sen jälkeen valitse Asetukset-valikosta Järjestelmä > Akku.

Oletuksena toiminto säästää virtaa automaattisesti akun huvetessa liikaa. Voit pakottaa tietokoneen jatkuvaan virransäästötilaan ottamalla käyttöön Virransäästö seuraavaan lataukseen saakka -toiminnon. Tällöin virransäästö lakkaa vasta, kun kytket tietokoneen verkkovirtaan.

Lue lisää: 5 tehovinkkiä: Näin saat lisää vauhtia Windows 10:een

ZDNetin mukaan näin voi saada tunteja lisää käyttöaikaa. Toiminnolla on myös hintansa. Se sulkee joitakin Windowsin toimintoja, kuten automaattisen sähköpostin ja kalenterin synkronoinnin, tapahtumaruutupäivitykset ja sovellukset, joita et käytä aktiivisesti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Akkuvalikkoa ja sitä myöten virransäästötilaa ei löydy työpöytä-pc:istä. Niissä voit rajoittaa sähkönkulutusta valikkopolussa Asetukset > Järjestelmä > Virta ja lepotila.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt