Digitoday

Kallis oikeusjuttu uhkaa härskin viestin takia – Elon Muskin jatkuva sekava käytös huolestuttaa

Julkaistu:

Elon Musk
Sukeltajasankarin kutsuminen pedofiiliksi ilman perusteita on vain viimeisin Elon Muskin virheistä.
Erikoisena nerona pidetty Teslan ja SpaceX:n perustaja Elon Musk on taas vaikeuksissa. Tällä kertaa syynä ovat hänen jo poistamansa Twitter-viestit, joissa Musk kutsui Thaimaan luolapelastusoperaatioon osallistunutta sukeltajaa termillä "pedo guy" eli lapsiinsekaantuja.

Taustalla on kiista, jossa sukeltaja Vernon Unsworth oli haukkunut Muskin luolalle lähettämän minisukellusveneen käyttökelvottomaksi pr-tempuksi. Nyt sukeltaja aikoo haastaa Muskin oikeuteen.

– Asia ei ole loppuun käsitelty, Unsworth kertoi australialaiselle Channel 7:lle BBC:n mukaan.

The Guardian -sanomalehden mukaan Musk voisi joutua maksamaan nimittelystään jopa miljoonan dollarin korvaukset, jos Unsworth haastaisi hänet oikeuteen Yhdysvalloissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lue lisää: Elon Musk hyökkäsi härskisti Thaimaan luolaoperaation sankaria vastaan – poisti myöhemmin twiittinsä

Musk on twiiteillään vahingoittanut myös omaa sähköautoyritystään. Teslan osakekurssi putosi maanantaina yli 3,5 prosenttia kyseenalaisten viestien julkaisun jälkeen. Teslan markkina-arvosta katosi melkein kaksi miljardia dollaria, Reuters kertoo.

Uutistoimistolle puhuneet nimettömät analyytikot ovat huolissaan, että Muskin julkiset lausunnot häiritsevät häntä keskittymästä Teslan ydinbisnekseen eli sähköautojen tuotantoon.

Uutistoimisto Bloomberg muistuttaa, että Muskilla on historia ristiriitoja synnyttävien lausuntojen antamisessa. Toukokuussa hän vahingoitti Teslan osakekurssia väistämällä analyytikkojen kysymykset muun muassa Model 3 -sähköauton tilausmääristä kutsuen kysymyksiä "tylsiksi ja tyhmiksi".

Viime aprillipäivänä Musk julisti Twitterissä Teslan ajautuneen konkurssiin, joskin viestissä oli selviä vihjeitä pilasta.
Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Niinkin hiljattain kuin aiemmin heinäkuussa Musk vielä lupasi Bloombergille hillitä itseään Twitterissä ja pidättäytyä entistä enemmän riitelystä haukkujiensa kanssa. Luolamiesjupakka puhuu kuitenkin toista kieltä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt