Digitoday

Pc-myynnissä yllätyskäänne: Tätä ei ole nähty 6 vuoteen

Julkaistu:

Tietokoneet
Pc:itä myydään nyt enemmän kuin aikaisemmin, mikä on melkoinen muutos. Kuluttajat silti mutristavat valmistajien suita.
Etkö ole ostanut pc:tä pitkään aikaan? Et ole yksin, sillä samoin toimii yhä useampi kuluttaja ympäri maailman. Se ei kuitenkaan estänyt pc-tietokoneiden toimitusten nousemista ensimmäisen kerran kuuteen vuoteen.

Tutkimusyhtiö Gartnerin alustavien lukujen mukaan koko maailmassa toimitettiin kauppoihin 62,1 miljoonaa pc:tä huhti–kesäkuussa, mikä on 1,4 prosenttia enemmän kuin samaan aikaan viime vuonna.

Gartner ei silti ole valmis viheltämään pc-markkinan pitkää kurimusta ohitetuksi. Kasvun takana ovat yritysostajat, jotka ovat paikoin vielä siirtymässä Windows 10 -käyttöjärjestelmään.

Lue lisää: Vuotanut asiakirja paljasti: Ihan uudenlainen laite puhelimen ja pc:n välissä

– Kuluttajat käyttävät älypuhelimiaan yhä enemmän päivittäisiin askareisiinsa, kuten sosiaalisen median tarkistamiseen, kalenteriin, pankkiasioihin ja shoppailuun, mikä vähentää tarvetta kuluttaja-pc:lle, Gartnerin analyytikko Mikako Kitagawa kiteyttää pc-markkinan kesto-ongelman.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Suurimmat valmistajat olivat Lenovo ja HP kumpikin 21,9 prosentin markkinaosuudellaan. Lenovoa avitti Fujitsun tietokoneiden mukaantulo lukuihin yrityskaupan seurauksena. Kaksikon perässä tulevat Dell, Apple ja Acer.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt