Digitoday

Kaikkien tuntema Windows-ohjelma uudistuu – ollut mukana vuodesta 1985

Julkaistu:

Windows 10
Wanha kunnon Muistio saa kasvonkohotuksen Windows 10:n tulevassa versiossa, Softpedia kertoo.
Windows 10 saa syksyllä suuren päivityksen, joka kulkee koodinimellä Redstone 5. Sen mukana uudistuu myös Windowsin ikiaikainen perussovellus Muistio eli Notepad, jonka ensimmäinen versio nähtiin jo Windows 1.0:ssa vuonna 1985.

Uudesta Muistiosta kertoo Softpedia. Sen kokeileman testiversion mukaan käyttöliittymä on pysymässä samana, mutta ominaisuuksia lisätään.

Mukaan on tulossa Microsoftin oma Bing-hakukone tiedon hakemiseksi suoraan Muistiosta käsin ilman tarvetta avata nettiselainta. Käyttäjä maalaa halutun tekstinpätkän ja klikkaa sitä hiiren kakkosnapilla valitakseen nettihaun kyseisellä termillä.

Uusi Muistio auttaa myös pysymään paremmin kärryillä asiakirjoihin tehtävistä muutoksista. Myös tekstikohtien löytäminen ja korvaaminen on entistä sukkelampaa. Uusittu Muistio tukee myös zoomausta, joten tihrustelijan ei tarvitse turvautua esimerkiksi Windowsin Aputoimintoihin tekstiä nähdäkseen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lue lisää: Etkö saa Windowsista selvää tai tökkiikö hiiren käyttö? Kurkista tänne

Softpedian mukaan Muistio saa myös puhtia konepellin alle ja pystyy esimerkiksi avaamaan isoja tiedostoja entistä nopeammin. Yhteensopivuutta ollaan parantamassa tukemalla Unixin, Linuxin ja Macin rivinpäätteitä. Ne ovat näkymättömiä erikoismerkkejä, joilla rivin loput koodataan. Toteutustapa vaihtelee eri käyttöjärjestelmissä ja tämä saattaa joskus aiheuttaa merkkisotkua siirrettäessä tekstiä käyttöjärjestelmästä toiseen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt