Digitoday

Tässä on Microsoftin edullinen pikkutietokone

Julkaistu:

Surface-tietokoneet
Pienestä Surface-tietokoneesta ei tarvitse enää supista kulisseissa. Microsoft nosti verhot laitteen edestä.
Microsoft esitteli Surface Go -tablettitietokoneen, joka on Surface-malliston pienikokoisin vaihtoehto kannettavaan käyttöön. Asiasta kirjoittaa muun muassa AnandTech.

Tekniset tiedot eroavat hieman odotetusta. Vastoin huhuja 10-tuumainen Go käyttää pelkästään Intel Pentium Gold 4415Y -suoritinta, joka tarjoaa 1,6 gigahertsin tehoja. Microsoft ei maininnut sanallakaan odotettua ja vähemmän tehokasta Pentium Silver -versiota.

Surface Gon perusversio tarjoaa 4 gigatavun työmuistin ja 64 gigatavun tallennustilan. Lisää maksamalla saa 8 gigatavun työmuistin ja joko 128 tai 256 gigatavun tallennustilan. Laitteella on painoa 522 grammaa ja se on 8,3 millimetrin paksuinen. Microsoftin mukaan akku riittää kärkipään mallissa 9 tunnin videokatseluun. Tietokone ajaa Windows 10:tä rajatussa S-tilassa, mutta käyttäjä voi maksutta siirtyä Windows 10:n täyteen versioon, The Verge huomauttaa.

Suositushinnat alkavat Suomessa 469 eurosta, mikä on lähellä IS Digitodayn aiempaa arviota. Laite on tulossa ennakkomyyntiin tänään verkossa ja hyllymyyntiin elokuun lopussa Giganteissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lue lisää: Yksityiskohdat paljastuivat: Tällainen on Microsoftin edullinen tabletti

Vaikka kyseessä on Surface-malliston edullisin ja pienin vaihtoehto, hintansa puolesta se kilpailee paitsi iPadien, myös isompinäyttöisten kannettavien tietokoneiden kanssa.

Microsoftin Surface-tuotelinjasto on laajentunut tähän mennessä kohti kalliimpia laitteita. Samaan aikaan Apple on esitellyt edullisempia iPadeja, ja Googlen Chromebookit ovat lisänneet suosiotaan. Microsoftin julkistus lienee vastaus kilpailijoiden liikkeisiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt