Tuomioistuin päätti: Kim Dotcom voidaan luovuttaa Yhdysvaltoihin - Digitoday - Ilta-Sanomat

Tuomioistuin päätti: Kim Dotcom voidaan luovuttaa Yhdysvaltoihin

Kim Dotcom arkistokuvassa.

Julkaistu: 5.7.2018 2:32

Asianajajan mukaan Megaupload-sivuston perustaja aikoo valittaa päätöksestä.

Uusiseelantilainen tuomioistuin on uutistoimisto Reutersin mukaan päättänyt, että saksalais-suomalainen ohjelmoija ja liikemies Kim Dotcom voidaan luovuttaa Yhdysvaltoihin.

Dotcomin, 44, valitusta käsitellyt tuomioistuin antoi päätöksensä torstaina kirjallisena. Se piti voimassa alemman oikeusasteen vuonna 2017 tekemän päätöksen.

Miestä syytettäisiin Yhdysvalloissa muun muassa racketeering-rikoksesta ja tekijänoikeuksien rikkomisesta. Viranomaisten mukaan elokuvastudiot ja levy-yhtiöt menettivät Dotcomin ja kolmen muun Megaupload-johtajan takia yli 500 miljoonaa dollaria.

Dotcomin asianajaja Ira Rothken sanoo, että hänen asiakkaansa aikoo viedä asian Uuden-Seelannin korkeimpaan oikeuteen. Saaga on kestänyt jo vuosien ajan.

– Me uskomme, että lopulta Kim Dotcom voittaa.

Dotcomin asianajajat ovat aiemmin huomauttaneet, että Dotcomia ja hänen entisiä kollegoitaan ei voida luovuttaa Yhdysvaltoihin tekijänoikeusrikosten perusteella, koska Uudessa-Seelannissa näiden epäiltyä tekoa ei olisi laskettu rikokseksi.

Asianajajien mukaan siitä ei ole riittävästi näyttöä, että Dotcom ja muut johtajat olisivat vehkeilleet ja syyllistyneet rikokseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?