Digitoday

Googlen vegaanivitsi meni metsään – internet ja munantuottajat pahoittivat mielensä

Julkaistu:

Emojit
Googlen yritys vääntää vegaaniaiheinen vitsiemoji uudistuksesta ei ollut varsinainen menestys.
Google ilmoitti viime viikolla tekevänsä muutoksen käyttämäänsä salaattiemojiin. Tulevassa Android-käyttöjärjestelmän P-versiossa salaatista poistetaan kananmuna.

Ajatuksena on, että salaatista tulee uudistuksen myötä vegaaninen. Asialla vitsaili viime viikolla Twitterissä Googlen emojien käyttöliittymästä vastaava Jennifer Daniel.
Uudistettu emojisetti on parhaillaan käytössä Android P:n esiversiossa. Harva oli edes asiaa noteerannut, mutta Danielin twiitti poiki tuhansien viestien Twitter-keskustelun.

Viestit sisälsivät niin naljailua kuin huomautuksia uudistuksen täydestä turhuudesta. Argumentteihin kuului muun muassa ihmettely siitä, että paljon ravinteita sisältävä ainesosa poistettiin salaatista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Brittijulkaisu The Register kertoo Britannian munantuottajien pahoittaneen mielensä Googlen päätöksestä.

– Ovatko googlelaiset menettämässä järkensä? Toki ymmärrämme, etteivät vegaanit syö munia. Kuitenkin Britanniassa munien myynti on kasvanut 5 prosenttia ja niitä rakastavat niin monet, että on sääli enemmistölle jäädä ilman siksi, että pelätään loukattavan yhtä ryhmää, kerrottiin Registerille Britannian munainfosta.

Hieman myöhemmin Daniel selitti, että uudistuksen tarkoitus oli tuoda emojia lähemmäs unicode-merkistön alkuperäistä kuvaketta. Samalla Daniel lisäsi nimensä kirjoitusasuun kakka- ja pyörremyrskyemojit ilmeisenä viittauksena somemyrskyyn.