Digitoday

Gmailiin tulossa suuri muutos: Google ei anna käyttäjille vaihtoehtoa

Julkaistu:

Gmail
Rajusti uudistunut Gmail on tällä hetkellä valinnainen, mutta tilanne voi alkaa muuttua heinäkuusta lukien.
Googlen Gmail-sähköpostipalvelun uusi kevään aikana yleiseen testiin tullut versio alkaa vähitellen muuttua pakolliseksi kaikille, The Verge-verkkolehti kertoo Googlen blogiin perustuen.

Tarkalleen ottaen Googlen ohjeistus koskee vain sen maksullisen G Suite -palvelun käyttäjiä yrityksissä ja muissa organisaatioissa. Google ei ole kommentoinut, koskeeko sama aikataulu tavallisia kuluttajia.

Tällä hetkellä kuka tahansa voi valita, käyttääkö Gmailista nykyistä vai uutta versiota. The Verge kuitenkin arvelee, että muutokset ovat tavallisilla Gmailin käyttäjillä ovat saman suuntaisia, ja Google pakottaa jossain vaiheessa kaikki käyttäjät Gmailin uuteen versioon.

Jossain vaiheessa heinäkuussa G Suite -tilien ylläpitäjille tulee mahdolliseksi siirtää käyttäjänsä heti uuteen Gmailiin, mutta käyttäjillä itsellään on silti vielä tovi aikaa estää tämä. Ylläpitäjät voivat myös antaa käyttäjien siirtyä uuteen Gmailiin haluamallaan hetkellä, tai estää heiltä uuden Gmailin käyttö neljän viikon ajan, eli jonnekin elokuuhun asti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jossain vaiheessa syyskuun paikkeilla kaikki G Suite -käyttäjät siirretään uuteen Gmailiin automaattisesti, mutta he voivat yhä palata vanhaan käyttöliittymään. Lopulta lokakuun paikkeilla tämä mahdollisuus kuitenkin poistetaan, ja kaikkien käyttäjien on siirryttävä uuteen Gmailiin.

Gmail on maailman suurin sähköpostipalvelu. Uusi versio parantaa tietoturvaa ja tuo uusia toimintoja, kuten torkkunapin ja tökkäykset.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt