Digitoday

Valtava tietomurto suositulla suku­tutkimus­sivustolla – 92 miljoonan käyttäjän tietoja löytyi väärästä paikasta

Julkaistu:

Suomessakin suositulle MyHeritage-sivustolle tehtiin tietomurto viime vuoden lokakuussa.
Suosittu sukututkimuspalvelu MyHeritage on joutunut laajan tietomurron kohteeksi, yhtiö kertoo maanantaina julkaistussa blogikirjoituksessa.

Yli 92 miljoonan käyttäjän sähköpostiosoitteet ja salatut salasanat löytyivät yhtiön palvelinten ulkopuoliselta palvelimelta maanantaina. Asia tuli israelilaisyhtiön tietoon, kun yhtiön ulkopuolinen turvallisuusasiantuntija toimitti yhtiölle löytämänsä tiedoston, joka sisälsi kymmenien miljoonien käyttäjien tietoja. Tiedosto todettiin pian aidoksi.

Blogikirjoituksen mukaan vuoto koskee 92 283 889:n käyttäjän tietoja. Kaikki vuodon kohteeksi joutuneet ovat kirjautuneet palveluun ennen 26. lokakuuta 2017. Tietomurto tehtiin tuona samaisena päivänä.

Yhtiön mukaan muita tietoja ei ilmeisesti ole varastettu. Yhtiön tiedossa ei myöskään ole, että käyttäjätileille olisi onnistuttu vuodon vuoksi murtautumaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Yhtiön käyttämät luottokorttitiedot ovat tiedotteen mukaan kolmansien osapuolten tarjoamilla palvelimilla. Palvelun tallentamat dna- ja sukupuutiedot on nekin tallennettu eri järjestelmiin kuin käyttäjien sähköpostiosoitteet, tiedotteessa kerrotaan.

Yhtiön suomenkielisten sivujen mukaan palvelulla on maailmanlaajuisesti noin 96 miljoonaa käyttäjää.

Asiasta ovat kertoneet muun muassa The Verge ja TechCrunch.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt