Digitoday

Android-puhelimissa outo vika: Läväyttää tekstiviestit yllättäen ruudulle

Julkaistu:

Android-puhelimet
Android-puhelimien Google-sovellus saattaa antaa odottamattomia tuloksia puhelimesta.
Googlen Android-puhelimista on löytynyt omituinen vika. Virheen löysi Android-puhelimen käyttäjä, joka kertoo Reddit-verkkopalvelussa kirjoittaneensa Android-puhelimensa Google-sovellukseen hakusanaksi ”the1975..com”, ja saaneensa yllättäen Google-haun tulokseksi viimeaikaisia tekstiviestejään. Hakuun pitää kirjoittaa nimenomaan kaksi pistettä ennen com-päätettä.

Yleensä tekstiviestien pitäisi näkyä vain Messages-tekstiviestisovelluksessa.

”the1975..com” ei ilmeisesti kuitenkaan ole ainoa hakutermi, jolla vika tulee ilmi. Reddit-sivustolla eräs kommentoija kertoo saman tapahtuneen, kun hän haki sovelluksella paikallista matkatoimistoa sanoilla "Vizela viagens". Toisen kommentoijan mukaan vika toistuu myös hakusanoilla ”Vizel viagens”, ”Izela viagens” ja ”Zela viagens”.

Monilla muilla kommentoijilla tulokset vaihtelevat. Esimerkiksi ”vizela viagens” tuotti normaalit hakutulokset
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Erään kommentoijan mukaan vian laukaisevat mitkä tahansa kaksi kirjainta, joita seuraa sana ”viagens”, esimerkiksi ”yy viagens” näyttää tekstiviestit, mutta ”y1 viagens” ja ”y viagens” eivät.

Virhe tuntuu lisäksi ilmenevän useilla eri puhelinmalleilla ja todennäköisesti myös Android-versioilla. Kommentoijat ovat huomanneet vian esimerkiksi OnePlus 3T- ja 5T-, Huawei P10-, Samsung Galaxy S7-, S8- ja Note 8- ja S9-, Nokia 6- sekä Google Pixel -puhelimissa.

9to5Google-verkkolehden mukaan vika on myös Google-sovelluksen ominaisuus: tekstiviestinsä saa näkyviin pyytämällä Googlea näyttämään tekstiviestit. Epäselvää kuitenkin on, miksi tekstiviestit tulevat näkyviin myös muilla hakusanoilla.

Ominaisuuden saa myös pois päältä estämällä se sovelluksen asetuksista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt