Laita nämä Google-hakuun – ja ylläty

Kokeile näitä kolmea hakukikkaa Googlessa. Mutta muista yksi tärkeä asia.

28.5.2018 7:00

Googlella on hihassaan useita ässiä nettihakujen helpottamiseksi. Kokeile näitä vaikka heti.

Lääketiedot

Voit kirjoittaa Googleen tunnetun lääkkeen nimen, kuten Burana, aspiriini, Zyrtec, Viagra tai vaikka Panadol, niin saat hakutulosten oheen laatikkoon perustiedot vaikuttavasta lääkeaineesta.

Lääketiedot linkkaavat Wikipedia-artikkeleihin. Vaikka Wikipedia on tunnettu ja suosittu tietolähde, sen artikkeleissa voi olla epätarkkuuksia. Älä siis luota tietoihin sokeasti, äläkä missään tapauksessa tee mitään päätöksiä lääkkeiden käytöstä ennen lääkärin konsultointia.

Laskeeko aurinko?

Nyt päivien vielä pidentyessä hetken, voi monia kiinnostaa, milloin aurinko nousee tai laskee – vai laskeeko se ollenkaan.

Esimerkiksi haku auringonlasku Nuorgam tuotti tulokseksi kello 0.37 heinäkuun 29. päivänä – koska tällöin aurinko laskee siellä seuraavan kerran.

Voit kirjoittaa hakuun minkä tahansa paikannimen, kuten auringonnousu Lohja tai auringonlasku Vladivostok.

Mitä oikein pistän suuhuni?

Tavallisten ruokien kirjoittaminen Googleen tuo usein esille laatikon niiden ravintotiedoista. Näin kävi esimerkiksi kokeiltaessa termejä perunamuusi, lihapullat, spagetti tai nuudelit. Näet ruuista esimerkiksi kalorit, rasvat, hiilihydraatit ja proteiinit.

Tiedot ovat peräisin Yhdysvaltain maatalousministeriöstä. Omasta kaupastasi löytyvät ruuat eivät välttämättä täsmää tarkalleen Googlen antamien tietojen kanssa. Niihin pitää suhtautua lähinnä suuntaa-antavina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?