Vahvat merkit ilmassa: Klassinen pelikonsoli tekee paluuta

Julkaistu:

Nintendo
Nintendo saattaa suunnitella retroversiota Nintendo 64 -pelikonsolistaan.
Nintendo saattaa suunnitella uusioversion tuomista markkinoille klassisesta Nintendo 64 -pelikonsolista, kertoo Digital Trends.

Asiaan viittaa se, että Nintendo on jättänyt Japanissa tavaramerkkihakemuksen Nintendo 64 Classic -nimestä. Pelialan E3-suurtapahtuma on muutaman viikon päästä, joten kyse saattaa olla Nintendon messujulkaisusta.

Lisäksi kyseessä olisi luonteva jatko Nintendon taannoisille julkaisuille. Yhtiö julkaisi viime ja toissa vuonna retroversiot Nintendo Entertainment System (NES)- ja Super Nintendo Entertainment System (SNES) -konsoleistaan. Laitteet herättivät suuren yleisön kiinnostuksen, mutta Nintendo sai kovaa kritiikkiä niiden hinnoittelusta ja rajallisesta saatavuudesta. Yhtiö ilmoitti sittemmin jatkavansa laitteiden elinkaarta ja valmistavansa niitä lisää.

Classic-nimellä varustetut minikonsolit on varustettu tietyllä määrällä niihin valmiiksi asennettuja pelejä, eikä niissä voi kierrättää itse pelikasetteja.

Mahdollisen uusio-N64:n pelivalikoimasta ei ole vielä tietoa. Alkuperäisen konsolin suuriin hitteihin kuuluivat muun muassa Super Mario 64, The Legend of Zelda: Ocarina of Time, GoldenEye 007, Mario Tennis, Tony Hawk’s Pro Skater sekä Pokémon Stadium.

Nintendot eivät ole ainoita viime aikoina julkaistuja retrokoneita. Suomessa tuli hiljattain markkinoille Commodore 64:n miniversio, joka keräsi kehuja Ilta-Sanomat Digitodayn testissä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt