Digitoday

Onko sinulla tämä yleinen virustutka? Windows 10 -päivitys voi kaataa koneen

Julkaistu:

Windows 10
Windows 10:n suurpäivitys ei näytä pitävän Avast-tietoturvaohjelmistosta.
Microsoftin kevään suuri Windows 10 April 2018 Update -päivitys aiheuttaa jälleen harmaita hiuksia monille Windows-käyttäjille asentajille. Päivityksen jälkeen kone on ollut käyttökelvoton ja estää työpöydän käyttämisen, Softpedia kertoo.

Asiasta keskustellaan pitkässä ketjussa Microsoftin tukisivuilla. Useassa tapauksessa päivitys näyttää asentuvan oikein, mutta työpöydän käynnistys päättyy mustaan ruutuun, jolla esitetään virheilmoitus. Englanninkielisessä Windowsissa se alkaa näin: "Location is not available C:\WINDOWS\system32\config\systemprofile\Desktop is unavailable".

Näyttää siltä, että ongelma liittyy tyypillisesti Avast-tietoturvaohjelmistoon, mutta mahdollisesti myös muihin ulkopuolisiin tietoturvaohjelmistoihin. Tukikeskustelun moderaattori ilmoitti keskiviikkona, että Microsoft tutkii asiaa. Hän myös julkaisi seikkaperäiset ohjeet, joilla ongelmaa voi yrittää korjata.

Ongelman korjaaminen alkaa Avastin tai jonkun muun virustutkan poistamisella. Tiettävästi Windowsin voi saattaa toimintakuntoon ilman täydellistä uudelleenasennusta ja tiedostojen ja ohjelmien menettämistä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

April 2018 Updaten kanssa on ilmennyt muitakin laajoja ongelmia. Päivitys on temppuillut ssd-levyjen ja Chrome-selaimen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt