Digitoday

Iso Windows-päivitys kaatuu ongelmaan – onko sinulla joku näistä ssd-levyistä?

Julkaistu:

Windows 10
Kevään suuri Windows 10 -päivitys ei tykkää tietyistä ssd-levyistä, ja Microsoft joutui vetämään käsijarrusta.
Useat Intelin tai Toshiban ssd-levyllä varustetut tietokoneet ovat lakanneet toimimasta kunnolla, kun niihin on asennettu Windows 10:n April 2018 Update -suurpäivitys. Asiasta kertoo muun muassa Bleeping Computer.

Microsoft pyrkii nyt keskeyttämään päivityksen jakelun kaikkiin tietokoneisiin, joissa on joku seuraavista ssd-levyistä:
  • Intel SSD 600p Series
  • Intel SSD Pro 6000p Series
  • Toshiba XG4 Series
  • Toshiba XG5 Series
  • Toshiba BG3 Series
Intelin levyissä Windows-päivitys saattaa kaataa koneen ja esittää niin sanotun uefi-ruudun. Uefi on vastaava ohjelmisto kuin bios oli vanhemmissa koneissa. Toshiba-levyjen omistajat ovat puolestaan havainneet akkukeston pudonneen ja levyn käyvän varsin kuumana.

Microsoft suosittaa käyttäjille Windowsin vanhaan versioon palaamista tai koko Windowsin uudelleenasennusta, jos käyttäjät eivät pääse Windowsin asetuksiin vanhemman version palauttamiseksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Microsoft ei osaa sanoa, milloin Intel-levyjen ongelmat saadaan ratkaistua. Yhtiö lupaa April 2018 Updaten toimivan näissä tietokoneissa "lähitulevaisuudessa". Toshiba-levyjen suhteen aikataulu on tarkempi. Microsoft odottaa korjaavansa ongelman varhain kesäkuussa.

April 2018 Update on aiheuttanut muitakin laajoja ongelmia. Pian jakelun alettua kävi ilmi, että päivitys ei monessa tapauksessa toiminut äärisuositun Chrome-selaimen kanssa. Tätä ennen Microsoft joutui lykkäämään päivityksen julkaisua, koska se tuotti joillekin testaajille sinisiä kuolemanruutuja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt