Digitoday

Uusi Honor-huippupuhelin julki: Panee Nokian tiukille keskisarjassa

Julkaistu:

Älypuhelimet
Huawei on julkaissut uuden Honor 10 -puhelimen, jonka valttina on muun muassa kameratekniikka.
Huawei on julkistanut uuden Honor-brändinsä lippulaivamallin, Honor 10 -puhelimen. Puhelinta saa kahtena erihintaisena versiona.

Noin 450 euron hintaisessa mallissa on 64 gigatavua sisäistä muistia, kun taas noin 500 euron hintaisessa mallissa muistia on 128 gigatavua. Muistikorttipaikkaa ei ole.

Molemmissa versioissa on 4 gigatavun ram-muisti sekä Huawin oma Kirin 970 -prosessori. Käyttöjärjestelmänä on Android 8.1, jonka päällä on Huawein oma EMUI-käyttöliittymä.

Ulkoasultaan uusi Honor 10 muistuttaa paljon Applen iPhone X -mallia. Puhelimen 5,84-tuumainen näyttö peittää lähes koko puhelimen etuosan lukuun ottamatta hiukan leveämpää reunusta puhelimen alalaidassa sekä mustaa lovea, jossa on puhelimen etukamera. Näytön alla puhelimen alareunassa on sormenjälkitunnistimella varustettu kotinäppäin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Puhelimen takakannessa on sekä 24 että 16 megapikselin kamerat. Myös etu- eli selfie-kamerassa on 24 megapikseliä.

Puhelin ei ole veden- tai pölynkestävä.

Omien Huawei-brändiä käyttävien puhelimiensa tapaan valmistaja korostaa puhelimen tekoälytoimintoja: Puhelimen kamera pystyy esimerkiksi tunnistamaan kuvauskohteita ja säätää automaattisesti kameran asetuksia parhaan kuvan saamiseksi.

Hinnallaan ja koollaan puhelin kilpailee esimerkiksi hieman halvemman Nokia 7 Plus -puhelinmallin kanssa, joka jää tosin jälkeen ainakin kameroiden megapikselimäärissä. Noin 500 euron hintaluokassa kilpailee myös Asusin uusi Zenphone 5Z.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt