Digitoday

Luulitko, ettei Google lue enää sähköpostejasi?

Julkaistu:

Gmail
Vaikkei Google enää kohdista mainontaa käyttäjien sähköpostiviestien perusteella, se lukee niitä yhä.
Google ilmoitti vuosi sitten kesällä lopettavansa Gmail-viestien automatisoidun lukemisen mainonnan kohdentamista varten. Taustalla oli joukkokanne, jossa yhtiötä syytettiin yksityisyyden suojan rikkomuksista, ja automaattiskannausta verrattiin puhelinkuunteluun.

Moni on käsittänyt tämän siten, ettei Google enää lue automatisoidusti ihmisten sähköposteja. Tulkinta on kuitenkin virheellinen, ABC News huomauttaa Slashdotin mukaan.

Muutos astui voimaan viime kesänä, mutta viimeksi lokakuussa voimaan astuneissa Googlen palveluehdoissa on seuraava maininta:

– Automaattiset järjestelmämme analysoivat sisältösi (mukaan lukien sähköpostit), jotta ne voivat tarjota sinulle merkityksellisiä tuotteiden ominaisuuksia, kuten räätälöityjä hakutuloksia, juuri sinulle sopivaa mainontaa sekä roskapostin ja haittaohjelmien tunnistamista. Tämä analyysi tehdään sisältöä lähetettäessä, vastaanotettaessa ja tallennettaessa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Google skannaa sähköposteista ainakin tapahtumia. Yhtiö kertoo tukisivuillaan, että sen Events from Gmail -toiminto etsii sähköpostista lento- ja konserttiliput sekä pöytävaraukset ravintoloihin tehdäkseen niistä automatisoidusti kalenterimerkinnät.

Voit poistaa automaattiset kalenterimerkinnät tietokoneella menemällä Googlen kalenteriin, valitsemalla asetukset (hammasrattaan kuva), ja etsimällä kohdan ”lisää tapahtumat Gmailista automaattisesti kalenteriini” sekä poistamalla merkinnän sen vierestä. Mobiilisovelluksessa poisto tapahtuu ”Tapahtumat Gmailista” -kohdasta.

Tämän lisäksi Google lukee ja indeksoi sähköpostien liitetiedostojen sisällön. Asian voi tarkistaa itse tekemällä haun Gmail-sovelluksen sisällä hakusanoilla, joita esiintyy ainoastaan liitetiedostossa.

Suomessa sähköpostit luetaan kirjesalaisuuden piiriin, ja niiden salaisuus on loukkaamaton.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt